Θετικό στο αίτημα του Υπ. Μετανάστευσης για δομή στο Θόλος το ΚΑΣ

Τετ, 24/02/2021 - 12:14

Παρά την παρέμβαση των επικεφαλής τριων δημοτικών συνδυασμών, Κ. Τριαντάφυλλου, Γ. Καραβασίλη και Μ. Σκούφαλου, που ζήτησαν να μην συζητηθεί χθες στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το αίτημα του Υπουργείου Μετανάστευσης για τη δημιουργία δομής προσφύγων και μεταναστών σε δημόσια έκταση στο Θόλος, σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο τελικά προχώρησε στη διαδικασία εξέτασης της υπόθεσης και άναψε το "πράσινο φως" για να προχωρήσει το υπουργείο τα σχέδιά του στη συγκεκριμένη περιοχή.

Θυμίζουμε ότι για την περιοχή του Θόλους υπάρχει ομόφωνη διαφωνία του δημοτικού συμβουλίου, ενώ αντιδρά έντονα και η τοπική κοινωνία.

Λίγο νωρίτερα και πριν γίνει γνωστή η απόφαση του ΚΑΣ ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» και μέλος της συντονιστικής επιτροπής Αιρετών Γιάννης Καραβασίλης τόνισε σε δηλώσεις του, ότι  το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα πρέπει να λάβει υπόψη του και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου για την μην κατασκευή νέας δομής.

«Ο Δήμος Χίου θα έπρεπε να έχει ζητήσει να παραστεί στην συζήτηση του θέματος μεταφέροντας την άρνηση  του Δημοτικού Συμβουλίου», ανέφερε ο κ Καραβασίλης.

Να σημειώσουμε ότι μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χίος Μπροστά», υπογράμμισε ότι  δεν αλλάζει η απόφαση του χιώτικου λαού για καμία δομή στο νησί.

Σχετικά Άρθρα