Χίος, Τρίτη 14 Ιουλίου

Θετικοί στον κορωνοϊό δύο μετανάστες ευτυχώς στη Δομή Απομόνωσης της Λέσβου

Ιχνηλάτηση και τεστ για πάνω από 70 επαφές
Τρί, 12/05/2020 - 19:57

Θετικοί στον κορωνοϊο βρέθηκαν δύο μετανάστες, οι οποίοι είχαν φτάσει στη Λέσβο την προηγούμενη Τετάρτη και έκτοτε διέμεναν τη δομή Απομόνωσης των Μεγάλων Θέρμων, που ευτυχώς λειτούργησε τις τελευταίες μέρες με φροντίδα του υπουργείου Μετανάστευσης.

Πρόκειται για το χώρο που διαμένουν για τουλαχιστον 14 ημέρες όλοι οι μετανάστες που φτάνουν στο νησί στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊου. Ανάλογη Δομή λειτουργεί ήδη στο νησί μας στην περιοχή Λευκωνιάς.

Οι δύο μετανάστες που βρέθηκαν θετικοί δεν έχουν συμπτώματα ωστόσο στην ίδια δομή διαμένουν ακόμα περίπου 70 άτομα τα οποία επίσης θα υποβληθούν σε τεστ.

Παράλληλα, θα ελεγχθούν και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους όπως εργαζόμενοι και λιμενικοί.

Σχετικά Άρθρα

Δεύτερη βάρκα για το μήνα Ιούλιο
Δευ, 13/07/2020 - 20:12

Βάρκα με 11 πρόσφυγες και μετανάστες όλοι Αφρικανικής καταγωγής, η δεύτερη για το μήνα Ιούλιο στη Λέσβο, έφθασε σήμερα σε περιοχή της Εφταλούς στη βόρεια Λέσβο. Η πρώτη βάρκα για τον Ιούλιο είχε φτάσει βόρεια της Θερμής, με 27 άτομα στις 5 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης, στο σύνολο τους οι αφιχθέντες αναμένεται να ελεγχθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στη δομή απομόνωσης που έχει φτιαχτεί στα Μεγάλα Θέρμα στα πλαίσια της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού covid 19.