Χίος, Τετάρτη 21 Αυγούστου

Θρήνος για την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων

Τρί, 16/04/2019 - 06:36

Η τεράστια καταστροφή από τη μεγάλη πυρκαγιά στην εμβληματική Παναγία των Παρισίων το βράδυ της Δευτέρας, είναι το θέμα που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων διεθνών εφημερίδων, για το πλήγμα στη Γαλλία και ολόκληρη τη χριστιανοσύνη.

Ολόκληρος ο πλανήτης παρακολούθησε από το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης τις αγωνιώδεις προσπάθειες των εκατοντάδων Γάλλων πυροσβεστών να διασώσουν ό,τι μπορούσαν από τον καθεδρικό ναό. Η στέγη κάηκε ολοσχερώς και έχει καταρρεύσει, όπως και το ένα κωδωνοστάσιο.

Ο αντιδήμαρχος του Παρισιού, Εμανουέλ Γκρεγκουάρ, έκανε λόγο για «κολοσσιαία καταστροφή». Τα πρώτα μηνύματα αισιοδοξίας έστειλε αξιωματούχος της γαλλικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας λέγοντας ότι το οικοδόμημα του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων σώθηκε από ολική καταστροφή ενώ η μάχη συνεχιζόταν, για τη διάσωση έργων τέχνης και αγιογραφιών.

«Αποφύγαμε τα χειρότερα, αλλά η μάχη δεν έχει ακόμα κερδηθεί» δήλωσε με τη σειρά του και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, από το σημείο της πυρκαγιάς.

Πηγή: http://www.skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 21/08/2019 - 10:14

Δεν θα συνεργαστεί με την Περιφερειακή Αρχή Β. Αιγαίου του Κώστα Μουτζούρη, ούτε ο συνδυασμός με επικεφαλής το Γιάννη Σπιλάνη. Σε χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα που να διασφαλίζουν την προγραμματική συμφωνία και σύγκλιση και ως εκ τούτου απορρίπτει την πρόταση Μουτζούρη.

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση.