Χίος, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου

Τιμή στον Σταμάτη Κριμιζή στο Μέγαρο μουσικής

Πέμ, 17/05/2018 - 22:27
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Ο  Σύλλογος «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών» το έτος 2014 εγκαινίασε τον φιλόδοξο κύκλο εκδηλώσεων, με σκοπό  να τιμήσει Μεγάλους Έλληνες και Ελληνίδες, που διακρίθηκαν στο εξωτερικό για την επιστημονική, πνευματική και πολιτιστική τους δράση.  Η πρώτη μεγάλη Ελληνίδα που τιμήθηκε ήταν η Ελένη  Γλυκατζη Αρβελέρ. Η δεύτερη στη σειρά εκδήλωση, αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο των «Φίλων», στις αρχές του 2017  και καθορίστηκε να είναι προς τιμήν του Αστροφυσικού κ. Σταμάτη Κριμιζή.

Μετά από έντονη και συστηματική δουλειά 18 μηνών και χάρη στην ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών» παρουσίασαν το αποτέλεσμα αυτής της πολύμηνης προσπάθειας την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, στις 8.00 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Τριάντη). Εκεί διαδραματίστηκε και ένα θεατρικό δρώμενο βασισμένο στη ζωή και το έργο του Καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή. Μια δημιουργική ιδέα του Θανάση Λάλα και της Ελευθερίας Ντεκώ,  με μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου, εμπνευσμένη από τους ήχους του σύμπαντος, που ο συνθέτης παραχώρησε για τις ανάγκες της βραδιάς.

Ο Δήμαρχος χίου, που παραυρέθηκε στην εκδήλωση σημείωσε στην προσωπική του ιστοσελίδα: 

Ένιωσα μεγάλη τιμή σαν Χιώτης και τύχη που βρέθηκα απόψε στην Αθήνα, προσκεκλημένος στη μεγάλη τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Σταμάτη Κριμιζή στο Μέγαρο Μουσικής. "Σκληρή και συστηματική δουλειά ώστε να μπορείς να δεις την ευκαιρία όταν παρουσιαστεί", "Αριστεία" και "το μεγάλο ρίσκο μπορεί να φέρει τα μεγάλα αποτελέσματα" ήταν κάποια από αυτά που κράτησα από το παράδειγμα του μεγάλου Χιώτη, σε μια εκδήλωση που έγινε εφικτή χάρη στη γεναιοδωρία του ιδρύματος Μαρία Τσάκος και του καπετάν Παναγιώτη, που πάντα αναζητάει, υποστηρίζει και προβάλλει τη Χίο και την Αριστεία.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 15/11/2019 - 10:54

Τελευταία ημέρα σήμερα για τις εκλογές στο σωματείο των οικοδόμων και ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ των δύο συνδυασμών που διεκδικούν θέσεις στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Απάντηση στην ανακοίνωση της Ταξικής Ενότητας Οικοδόμων εξέδωσε ο Οικοδομικός Ενωτικός Συνδυασμός χαρακτηρίζοντας ανακριβή όσα υποστηρίζονται από τον συνδυασμό της ταξικής ενότητας που υπάγεται στο ΠΑΜΕ.

Αναλυτικά αναφέρουν:

"Ο ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ πλειοψηφούν συνδυασμός του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΧΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» Χίος, 15 Νοεμβρίου 2019 Με τη παρούσα επιστολή θέλουμε να απαντήσουμε στους συναδέλφους; του συνδυασμού ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ (πρόσκεινται στο Π.Α.ΜΕ.) για τις ανακρίβειες που διαδίδουν στα ΜΜΕ μιας και η εκλογική διαδικασία είναι σε εξέλιξη και γίνεται προσπάθεια να πολώσουν το κλίμα για άλλη μια φορά. Πρέπει να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό και στους συναδέλφους οικοδόμους-μέλη του Σωματείου ότι είχε γίνει πρόταση από τον συνδυασμό ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ προς τους εκπροσώπους του συνδυασμού ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου 2019 να συνθέσουμε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, ώστε να συμμετάσχουν όλοι οι υποψήφιοι μαζί, κάτι το οποίο αρνήθηκαν κατηγορηματικά και χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτοί που επέλεξαν εδώ και χρόνια να είναι ΜΟΝΟΙ τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στις συγκεντρώσεις, ΜΟΝΟΙ τους στην κοινωνία, άραγε πως αντιλαμβάνονται την ΕΝΟΤΗΤΑ; Οι Ενωμένοι Οικοδόμοι συνεχίζουμε όλοι μαζί! Κανείς μόνος του! Απέναντι στο διαιρεί και βασίλευε προτάσσουμε το η ισχύς εν τη ενώσει. Οι παριστάνοντάς τους ενωτικούς ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν τον επιχειρησιακό βραχίονα του κόμματος ας μείνουν στην μοναξιά τους. Τελειώνοντας θέλουμε να επισημάνουμε ότι οι οικοδόμοι ξέρουν ποιοι είναι οικοδόμοι και ποιοι όχι, ποιοι έχουν υποψηφίους μη οικοδόμους στο ψηφοδέλτιο τους, γι αυτό τη συναινετική πρόθεση να μην την ερμηνεύουν ως αδυναμία γιατί αυτοί θα χάσουν. Καλούμε όλους τους συνάδελφους οικοδόμους να δώσουν το παρόν και να προσέλθουν στη κάλπη σήμερα τελευταία μέρα της εκλογικής διαδικασίας Παρασκευή 15/11/2019 ώρες 15:30-20:30 στο Εργατικό Κέντρο Χίου."