Την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα ζητά το ΣΕΣΝΟΧ

Παρ, 17/12/2021 - 15:45

Tην ανανέωση όλων των συμβάσεων των εργαζομένων του τομέα καθαριότητας στο "Σκυλίτσειο" και την ακύρωση των συμβάσεων με τους εργολάβους καθαριότητας, ζητά με ψήφισμά του, το οποίο καταθέτει στον υπουργό υγείας και τη 2η ΔΥΠΕ καθώς και στους Χιώτες βουλευτές, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χίου.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Θεωρούμε απαράδεκτο σε συνθήκες μάλιστα έξαρσης της πανδημίας του covid 19, οι αφανείς «ήρωες» του προηγούμενου χρονικού διαστήματος, να απολύονται και να δίνεται από την κυβέρνηση και τη διοίκηση του   Νοσοκομείου ο τομέας της  καθαριότητας, σε εργολαβικές εταιρείες που απασχολούν το προσωπικό τους με απαράδεκτες συμβάσεις εργασίας.

Αρνούμαστε να δεχθούμε συνάδελφοι να εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας, που επιφυλάσσουν οι πολιτικές των χθεσινών και σημερινών κυβερνήσεων, στους εργαζόμενους, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου της Χίου.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, την 2η ΥΠΕ,  και τον Υπουργό και Βουλευτή του Νησιού κ. Μηταράκη,  έστω και την ύστατη τούτη ώρα να αναλογιστούν τις ευθύνες τους  και  να προχωρήσουν άμεσα στην ανανέωση όλων των συμβάσεων των εργαζομένων του τομέα καθαριότητας.

Να ακυρώσουν τις συμβάσεις με τους εργολάβους για την καθαριότητα του νοσοκομείου Χίου.

Να προχωρήσουν σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους απασχόλησης τόσο στον συγκεκριμένη ειδικότητα, όσο και ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του  νοσοκομείου της Χίου.

Καλούμε, όλους τους βουλευτές της περιφέρειας Β. Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη, το Περιφερειακό συμβούλιο και όλους τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς να συστρατευθούν στον αγώνα για να μη μετεξελιχθεί το νοσοκομείο της Χίου σε επιχείρηση και η περίθαλψη σε εμπόρευμα."

 

Σχετικά Άρθρα