Την Παρασκευή η ανακοίνωση για το νέο... απαγορευτικό;

Τετ, 02/12/2020 - 07:06
Κυριάκος Μητσοτάκης

Την Παρασκευή, άνευ απροόπτου, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει με μήνυμά του τον οδικό χάρτη ανοίγματος της χώρας, με βάση και τα εν εξελίξει επιδημιολογικά δεδομένα.

Όλες οι πληροφορίες συντείνουν ότι ο ολικός περιορισμός που ισχύει έως τις 7 Δεκεμβρίου οδεύει προς νέα παράταση μίας ακόμη εβδομάδας στις 14 Δεκεμβρίου, με επικρατέστερο σενάριο το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Μέρα την ημέρα ωστόσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων πριν από τα Χριστούγεννα ιδίως δε αυτών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ακόμη ολιγότερες πιθανότητες επαναλειτουργίας συγκεντρώνει η εστίαση.  

Με δεδομένο τον στόχο της κυβέρνησης να αποφύγει πάση θυσία ένα τρίτο ολικό κλείσιμο αλλά και το διατυπωμένο αίτημα πλήθους ειδικών που ζητούν παράταση των μέτρων ακόμα και μετά την 21η Δεκεμβρίου, φαίνεται πλέον καθαρά ότι το άνοιγμα της οικονομίας θα γίνει ιδιαίτερα συντηρητικά.

Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα του πρωθυπουργού την Παρασκευή δεν πρόκειται να είναι ένα μήνυμα ημερομηνιών αλλά ένα ασφαλές σενάριο οριστικής εξόδου της χώρας από την υγειονομική κρίση με ορίζοντα την άνοιξη όταν και εκτιμάται ότι θα έχει επιτευχθεί ο εμβολιασμός μίας κρίσιμης «μάζας» του πληθυσμού.

 

Σχετικά Άρθρα