Την Τετάρτη τα ασφαλιστικά για το Θόλος

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ
Τρί, 19/09/2023 - 10:46

Με ανακοίνωσή τους οι παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Χίου και την Περιφέρεια Β. Αιγαίου καλούν « σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στις 9:30 π.μ. στο πρωτοδικείο Χίου όπου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα για την περιοχή του Θόλους, για την ιδιοκτησία του δήμου εδώ και δεκαετίες!»

Αναλυτικά σημειώνουν:

«Η δημιουργία φυλακής προσφύγων και μεταναστών δεν θα περάσει. Δεν θα μετατρέψουν το νησί σε εγκλωβισμένων ανθρώπων, φυλακή ψυχών!

Οι επιδιώξεις της κυβέρνησης και της ΕΕ συνεχίζονται το ίδιο πρέπει και οι αγώνες μας.

Εδώ και τώρα οι Χιώτες και οι Χιώτισσες να συνεχίσουμε να διεκδικούμε:

Κατάργηση της συμφωνίας εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών των ελληνικών κυβερνήσεων-ΕΕ -Τουρκίας που εγκλωβίζει τους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων στα νησιά και μετατρέπει εμάς σε ανθρωποφύλακες.

Εξέταση του ασύλου εντός της Τουρκίας και απευθείας μεταφορά στις χώρες πραγματικού προορισμού.

Ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά - στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά».

Aνάλογη ανακοίνωση εκδόθηκε από Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη.

Σ' αυτήν διαβάζουμε: 

"Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης, χαιρετίζουν τη συγκέντρωση φορέων και κατοίκων της Χίου, που έχει προγραμματιστεί για τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης έξω από το Πρωτοδικείο Χίου, με αφορμή την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κατά του Δήμου Χίου, προκειμένου να επιτραπεί η διέλευση οχημάτων στην περιοχή του Θόλους για την κατασκευή της νέας δομής.

Η ανησυχητική αύξηση των μεταναστευτικών ροών, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι υποσχέσεις που συνόδευαν τη δημιουργία νέων δομών στα νησιά, αποδείχθηκαν εκ των υστέρων κενές περιεχομένου – όπως στην περίπτωση της Σάμου όπου η νέα δομή γέμισε επιπλέον 1.000 άτομα από την ονομαστική της χωρητικότητα- μας κάνει να αισθανόμαστε δικαιωμένοι που για μία ακόμη φορά ταυτιζόμαστε και στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Χίου.

Το κάναμε το 2019, ήμασταν παρόντες το 2020 γεμίζοντας την κεντρική πλατεία Χίου, σταθήκαμε στο πλευρό τους κάτω από τον καταπέλτη τον Ιανουάριο του 2022 και σήμερα είμαστε ξανά εδώ, για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των νησιωτών μας χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και πολιτικές σκοπιμότητες.

Οι υποψήφιου του συνδυασμού ‘’Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο’’ θα δώσουν το παρόν στην αυριανή συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο της Χίου."   

                                

Σχετικά Άρθρα