Χίος, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου

"Τίποτα δεν χαρίζεται, χρειάζεται δουλειά και αγώνας"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ" ΣΤΙΣ ΒΟΛΕΣ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΓΙΑ "ΠΡΟΙΚΑ" ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 10/12/2019 - 14:03

«Είμαστε εδώ, δίπλα στην δημοτική αρχή για να την στηρίξουμε όπου χρειαστεί προκειμένου να συνεχιστούν  και να ολοκληρωθούν τα έργα που αφήσαμε», ανέφερε ο επικεφαλής της Δημ. Παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Χίο» και τέως δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, σε συνέντευξη τύπου.

Ο Μανώλης Βουρνούς, πλαισιωμένος από τον τέως  αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατή Γδύση και τον τέως αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Γιώργο Μπελέγρη, αναφέρθηκε στα έργα που η δική του δημοτική αρχή παρέδωσε στην επομένη είτε ως μελέτες είτε ενταγμένα.

Παράλληλα ο τέως δήμαρχος τόνισε ότι δεν αρκεί να παραδίδεις μια μελέτη ή ένα έργο αλλά χρειάζεται συνεχής αγώνας και διεκδίκηση προκειμένου να φτάσει στην φάση της ολοκλήρωσης.

«Και εμείς όταν αναλάβαμε δεν μας χαρίστηκε τίποτα. Δουλέψαμε πάνω στα έργα, και τις μελέτες, αγωνιστήκαμε και διεκδικήσαμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την συνέντευξη της «Πρωτοβουλίας» δεν μπορούσε να λείπει και η αναφορά στην «κατηγορία» του δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη, για προεκλογική διαφήμιση 25 μελετών ενώ στην ουσία η χρηματοδότηση φτάνει μόνο για 5.

«Η Πρωτοβουλία δεν είχε ανάγκη να κάνει καμία αναφορά προεκλογικά σε καμία μελέτη γιατί είχε έργο να παρουσιάσει», υπογράμμισε ο Μανώλης Βουρνούς, συμπληρώνοντας ότι όλοι οι δήμοι του Βορείου Αιγαίου κατ' εντολή της Περιφέρειας πρότειναν σειρά μελετών.

Ο Στρατής Γδύσης από την πλευρά του τόνισε ότι πολλά από τα έργα, όπως για παράδειγμα τα δυο νέα νηπιαγωγεία της πόλης, ξεκίνησαν από το μηδέν, δείχνοντας ότι χρειάστηκε ένας συνεχής αγώνας για την μελέτη, ένταξη και χρηματοδότηση έργων.

«Θα είναι χαρά μας να δούμε ολοκληρωμένο το έργο μας μέσα από την παρούσα δημοτική αρχή», ανέφερε ο κ. Γδύσης, επισημαίνοντας και εκείνος με την σειρά του τον διαρκή αγώνα και την διεκδίκηση που χρειάζεται, από την εκάστοτε δημοτική αρχή.

Για το τμήμα της Καθαριότητας και Ανακύκλωσης μίλησε ο Γιώργος Μπελέγρης, τονίζοντας ότι άφησε «μια συμμαζεμένη υπηρεσία και αυτό φάνηκε στο προϋπολογισμό της» ενώ και ο ίδιος ευχήθηκε να προχωρήσουν τα έργα που άφησαν «σχεδόν έτοιμα στο συρτάρι», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Έχουμε αφήσει σχεδόν έτοιμα το  Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων υλικών, την επέκταση του σταθμού μεταφόρτωσης για βιοαπόβλητα, το πράσινο σημείο και αλλά», ανέφερε ο τέως αντιδήμαρχος Καθαριότητας, συμπληρώνοντας και εκείνος ότι όπου χρειαστεί αν του ζητηθεί θα βοηθήσει.

 

Σχετικά Άρθρα

Προβληματίζουν οι κλειστές συσκέψεις την παράταξη «Τολμάμε»
Παρ, 24/01/2020 - 09:37

Έμεινε εκτός της σύσκεψης που έγινε χθες στο Μαξίμου για το προσφυγικό μεταναστευτικό και ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης "Τολμάμε", Παναγιώτης Χριστόφας, και με ανακοίνωση που εκδόθηκε εκφράζεται ο προβληματισμός για τις κλειστές συσκέψεις και προτείνεται να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, εξετάζοντας το θέμα στην προσεχή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που θα γίνει στη Σάμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει :

"Στις 23 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που είχαμε αποφασίσει ως Περιφερειακό Συμβούλιο, μετείχαμε στην αντιπροσωπεία φορέων στην Αθήνα, που είχε σκοπό την επίδοση του ψηφίσματος των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου στην Κυβέρνηση και την ενημέρωσή της σχετικά με την στάση των νησιωτών στο μεταναστευτικό ζήτημα. Κατά την παρουσία μας στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους αρμόδιους Υπουργούς (στην οποία δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή κάποιου άλλου πέραν του Περιφερειάρχη και των Δημάρχων) καθώς επίσης και επίδοση του ψηφίσματος στη Βουλή των Ελλήνων.

Έπειτα από τις παραπάνω συναντήσεις, όπως επίσης και από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη ημέρα, στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο, και κρίνοντας από τις δημόσιες τοποθετήσεις των Υπουργών και του Περιφερειάρχη, σημειώνουμε τον προβληματισμό μας για τις συσκέψεις που συνεχίζουν να πραγματοποιούνται πίσω από κλειστές πόρτες και για τη γενικότερη στάση της Κυβέρνησης, που φαίνεται να εμμένει στη θέση για τη δημιουργία νέων δομών, ενώ ταυτόχρονα δεν φαίνεται να προχωρά εντατικά η απαραίτητη αποσυμφόρηση των νησιών.

Κρίνουμε, επίσης, απαραίτητο ενόψει και της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Σάμο, να προχωρήσουμε σε αξιολόγηση των κινητοποιήσεων, αλλά και σε αποφάσεις για την κλιμάκωσή τους με τρόπο, που να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή συναίνεση και η συμπόρευσή μας."