Τις εισπράξεις δύο ετών ΕΝΦΙΑ, δηλαδή 6 δισ. ευρώ, δώσαμε στις ΗΠΑ ως τοκοχρεολύσια για τα δάνεια στρατιωτικής βοήθειας

Σάβ, 28/09/2019 - 19:56

Τις εισπράξεις δύο ετών ΕΝΦΙΑ --δηλαδή 6 δισ. ευρώ -- δώσαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως τοκοχρεολύσια για τα δάνεια στρατιωτικής βοήθειας...υποχρεωτικής αγοράς μόνο αμερικανικών όπλων , ως ...αντάλλαγμα της παρουσίας των Βάσεων στη Σούδα, απ όπου υποστηρίζονται , επί χρόνια, επιχειρήσεις βομβαρδισμού στη Μέση Ανατολή , με αποτέλεσμα να έρχονται οι βομβαρδισμένοι στα νησιά μας.

Αυτά είπε , Σάββατο πρωί, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΊ, ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος Κώστας Μαρδάς, επισημαίνοντας ότι την προσεχή εβδομάδα που θα έρθει στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών Πομπέο, για να υπογράψει τη νέα συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας, με επιπλέον τρείς Βάσεις που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς νόμο ,σε Βόλο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη , ας απαιτήσει η κυβέρνηση νέα ανταλλάγματα. Κυρίως εγγύηση των συνόρων μας στο Αιγαίο.

Υπογράμμισε ότι όχι μόνο δεν έχουμε επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως συμφώνησαν Μητσοτάκης - Ερντογάν στον ΟΗΕ ,αλλά -- αντιθέτως -- είχαμε...επανεκκίνηση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ. Παραβιάσεις που δεν κατήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του . (Παρά μετά την κριτική Τσίπρα ).

Ανέλυσε ότι σε μόλις... πέντε ημέρες , έγιναν τα εξής επιθετικά από την Τουρκία :

Μια μέρα πριν την συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο στη Νέα Υόρκη , πραγματοποιήθηκαν υπερπτήσεις στη νησίδα Ρω και στο Καστελόριζο.

Την ημέρα που μίλησε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης, δύο μαχητικά και δύο αεροσκάφη ηλεκτρονικής επιτήρησης παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας.

Σε ένα 24 ωρο ο Ερντογάν έστειλε 300 πρόσφυγες- μετανάστες στα νησιά μας.

Εξέδωσε για αύριο Κυριακή, Ναυτική Αναγγελία αεροναυτικής άσκησης εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Το σήμα του νέου πολεμικού πλοίου με ισχυρούς αντιαεροπορικούς πυραύλους , που εγκαινιάζει αύριο Κυριακή , γράφει... "Οι Φύλακες της Γαλάζιας Πατρίδας"... Αποδεικνύοντας ότι ο χάρτης της "Γαλάζιας Πατρίδας" δεν είναι απλώς ένας χάρτης μελλοντικών διεκδικήσεων, αλλά χάρτης ντε φάκτο, με το "έτσι θέλω", κυριαρχίας δια των αεροναυτικών ασκήσεων από το Αιγαίο έως την Κύπρο.

Παρά την ανακοίνωση , μέσω τη Ερντογανικής εφημερίδας "Γενί Σαφάκ" , ότι θα αποσυρθούν τα γεωτρύπανα (προφανώς ως ένδειξη καλής θέλησης λόγω συναντήσεων στον ΟΗΕ), το "Γιαβούζ" , που βρίσκεται για ανεφοδιασμό στην Μερσίνα, θα επιστρέψει για νέα γεώτρηση νοτίως της Κύπρου , ενώ το γεωτρύπανο "Φατίχ" , σύμφωνα με το ναυτικό χάρτη από το ιστολόγιο marine traffic , βρίσκεται στη θέση του, εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, σε δεύτερη γεώτρηση, 65 μίλια δυτικά της Πάφου.

Προωθείται ο εποικισμός της νεκρής πόλης της Αμμοχώστου με φίλους και συγγενείς επιχειρηματίες του Ερντογάν. Και οι αδελφοί μας Κύπριοι έπρεπε να περιμένουν αυτό το αντίποινο , αφού με τις γεωτρήσεις υπερέβησαν το όριο των δυνάμεών τους , καθώς ο Ερντογάν , από τις 3 Μαίου που εισέβαλε το "Φατίχ", κατεξευτέλισε το Διεθνές Δίκαιο , υπό την ανοχή Αμερικανών, Ρώσων, Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της περιλάλητης "Τριμερούς... Συμμαχίας" Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ... κατέληξε ο Κώστας Μαρδάς.

Σχετικά Άρθρα