Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο στον Δήμο Χίου

Στρατηγικό εργαλείο μελλοντικής ανάπτυξης
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 01/06/2023 - 13:52

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης είχε ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας «ΓΑΙΑ Α.Ε. ΜΕΛΕΤΩΝ» μέλους της αναδόχου σύμπραξης της μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Χίου ενόψει της έναρξης της μελέτης η οποία αναμένεται εντός του Ιουνίου.

Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Χίου θα αποτελέσει το βασικό στρατηγικό εργαλείο του Δήμου Χίου για τη μελλοντική ανάπτυξη του συνόλου του Δήμου για την επόμενη 15ετία και ως τόσο σημαντική και στρατηγική μελέτη έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Βασικοί στόχοι του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου είναι να αναδειχθούν και να προστατευτούν το ιδιαίτερο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της Χίου, να ενισχυθούν οι οικονομικές δραστηριότητες και να αναπτυχθούν νέες, να αναβαθμιστεί το δίκτυο των κοινωνικών και τεχνικών υποδομών, να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών και να θωρακιστεί η Χίος από φυσικές καταστροφές.

Μέσω του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου θα εντοπιστούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες όλων των περιοχών, θα καθοριστούν οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης σε όλη την έκταση της Χίου και εντός των οικισμών, θα προσδιοριστούν οι απαιτούμενες επεκτάσεις σχεδίων πόλης, οι περιοχές τουριστικής ανάπτυξης, οι περιοχές παραγωγικών δραστηριοτήτων και θα καθοριστούν οι απαιτούμενες δράσεις και τα έργα υποδομής με ορίζοντα 15ετίας. δ. Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο αποτελεί λοιπόν την απαραίτητη προϋπόθεση για τη μελλοντική βιώσιμη ανάπτυξη της Χίου η οποία θα εξασφαλίσει υψηλή ποιότητα ζωής στους κατοίκους, ανάδειξη και προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, νέες δυνατότητες και ευκαιρίες ανάπτυξης δραστηριοτήτων στους επενδυτές και θα λειτουργήσει ως το βασικό εργαλείο για το συνολικό σχεδιασμό του Δήμου Χίου.

topiko_poleodomiko_shedio_ston_dimo_hioy

Σχετικά Άρθρα