Τώρα θέλουν να μεταφέρουν και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στη Λέσβο!

Δήλωση του Βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ και ανακοίνωση από τη Ν.Ε. του κόμματος
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 24/01/2022 - 13:19

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις, δηλώσεις και διαμαρτυρίες για την τραγική κατάσταση, που έχει πλέον κόστος σε ανθρώπινες ζωές, στην οποία έχει περιέλθει το ΕΚΑΒ, όντας υποστελεχωμένο.

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου που λόγω 3 περιστατικών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο της βάρδιας, έχασε τη ζωή του συμπολίτης -κάτοικος Βροντάδου, ο οποίος δε κατάφερε να φτάσει έγκαιρα στο Νοσοκομείο-, σε δήλωσή του ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης αναφέρει ότι το πρόβλημα είχε επισημανθεί χωρίς να φροντίσει το υπουργείο για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ. Παράλληλα σημειώνει ότι θα δημιουργηθούν κι άλλα επιχειρησιακάπροβλήματα στο μέλλον, διότι το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ θα μεταφερθεί στη Λέσβο!

Αναλυτικά σημειώνει:

«Πριν από λίγες μέρες συναντήθηκα με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ της Χίου. Στη συνάντηση αυτή επισημάνθηκε η αποστελέχωση αυτού του νευραλγικής σημασίας τομέα του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Καλέσαμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να εγκαταλείψει την πολιτικής της απαξίωσης των δημόσιων δομών Υγείας και να φροντίσει άμεσα για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ.

Το πρόσφατο περιστατικό της απώλειας ζωής του συμπολίτη μας επιβεβαίωσε απόλυτα τους φόβους που εκφράσαμε και ανέδειξε ακόμη μια φορά τις ευθύνες της κυβέρνησης για την απαξίωση της προστασίας της υγείας των πολιτών και τις καθ’ όλα πραγματικές συνέπειες από την άσκηση της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής της.

Επισημαίνουμε, τέλος, και τα επιχειρησιακά προβλήματα που θα δημιουργήσει η μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ στη Λέσβο. Ελπίζουμε να μην θρηνήσουμε θύματα που θα οφείλονται και σε δυσχέρειες συνεννόησης».

Για το ίδιο θέμα η Ν.Ε. Χίου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Πολλές προειδοποιήσεις και καταγγελίες έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα για τις τραγικές ελλείψεις του ΕΚΑΒ της Χίου.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε η αδυναμία του ΕΚΑΒ να εξυπηρετήσει άμεσα τα επείγοντα περιστατικά του νησιού.

Το περασμένο Σάββατο 22/01/2022 το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που είναι διαθέσιμο για την Χίο των πάνω από 50 χιλιάδων κατοίκων, χρειάστηκε να επέμβει σε τέσσερα επείγοντα περιστατικά σε διάστημα μισής ώρας. Το ασθενοφόρο δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας από τους ασθενείς που χρειαζόταν άμεση βοήθεια.

Είναι γεγονός ότι η πολιτική εγκατάλειψης και αδιαφορίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη προς τα δημόσια περιφερειακά νοσοκομεία, δεν αφήνει ανεπηρέαστο το νοσοκομείο Χίου.

Η υποβάθμιση των δημόσιων περιφερειακών νοσοκομείων, η μείωση δαπανών από τον προϋπολογισμό για την υγεία, οι σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό και υγειονομικό προσωπικό, θα φέρει συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων, εξέλιξη που συμφέρει τις ιδιωτικές πανάκριβες κλινικές.

Οι πολίτες της Χίου πληρώνουν τις αρνητικές συνέπειες αυτής της κατάστασης. Ολόκληρο νησί έχει μείνει με ένα μόνο ασθενοφόρο εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα η ζωή κάθε συνανθρώπου μας που χρειάζεται γρήγορη μεταφορά στο νοσοκομείο να κινδυνεύει.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου ζητάμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο που τα δημόσια νοσοκομεία είναι εξαντλημένα από την έξαρση της πανδημίας, να προχωρήσει σε προσλήψεις, και συγκεκριμένα για το νοσοκομείο Χίου να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού που θα στελεχώσουν το ΕΚΑΒ ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν περισσότερα ασθενοφόρα που υπάρχουν αλλά λόγω έλλειψης προσωπικού είναι παροπλισμένα.

Πρωτοβουλίες και αποφασιστικότητα χρειάζεται, για να μην χαθεί ξανά άλλη ανθρώπινη ζωή τόσο άδικα».

 

 

pethane_avoithitos_sympolitis_mas_elleipsei_odigoy_asthenoforoy

Σχετικά Άρθρα