Χίος, Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου

Τουρκικό κατασκοπευτικό αναχαιτίστηκε πάνω από το Αιγαίο

Δευ, 12/02/2018 - 21:20
Μαχητικό αεροπλάνο

Σε επτά παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας προχώρησαν την Δευτέρα τουρκικά αεροσκάφη πάνω από το νοτιοανατολικό Αιγαίο, συνεχίζοντας ουσιαστικά στο ίδιο μοτίβο προκλητικών κινήσεων που ακολουθούν το τελευταίο διάστημα.

Οι πέντε παραβιάσεις - σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ - πραγματοποιήθηκαν από τουρκικό κατασκοπευτικό (CN-235) και οι άλλες δύο από ελικόπτερα. 

Παράλληλα, τα συνολικά οκτώ τουρκικά αεροσκάφη (1 σχηματισμός F-16, 2 CN-235 και 4 ελικόπτερα) προχώρησαν και σε δέκα παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας του FIR Αθηνών. 

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, από ελληνικά μαχητικά.

in.gr

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της Χαικής Συμπολιτείας
Τρί, 18/09/2018 - 16:44
Χιακή συμπολιτεία

Εδώ και πολύ καιρό, η Δημοτική Κοινότητα Χίου δυσκολεύεται να συνεδριάσει λόγω έλλειψης απαρτίας. Αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην αδυναμία της δημοτικής παράταξης Βουρνού να βρει συμβούλους που εκλέχτηκαν με τον συνδυασμό της, οι οποίοι θα προσέρχονται στις συνεδριάσεις.

Ως Χιακή Συμπολιτεία αρνηθήκαμε να νομιμοποιήσουμε απόπειρες να ξεκινούν συνεδριάσεις χωρίς απαρτία ή με «απαρτίες μαϊμού». Ζητήσαμε επίσης επανειλημμένα να  αντικατασταθούν οι σύμβουλοι της παράταξης Βουρνού που έχουν υπερβεί κάθε όριο απουσιών. Η αντικατάσταση αυτή θα έπρεπε να είναι αυτονόητη.

Αν, όπως μας ειπώθηκε επανειλημμένα στις συνεδριάσεις, δεν μπορεί η παράταξη του νυν δημάρχου να βρει συμβούλους για να αντικαταστήσει όσους δεν ενδιαφέρονται και απουσιάζουν εδώ και δεκάδες συνεδριάσεις, τότε ας προχωρήσει άμεσα η αντικατάστασή τους από άλλες παρατάξεις. Όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος.

Δεν μπορεί να μην λειτουργεί ένα αιρετό όργανο επειδή έχει ξεμείνει από συμβούλους η παράταξη Βουρνού.

Η απαξίωση, η αδιαφορία και η υποτίμηση ενός συλλογικού οργάνου είναι πλήγμα στην αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία και χλευασμός στους πολίτες που τους εμπιστεύθηκαν.

Χιακή Συμπολιτεία