Τροπολογία του ΚΙΝΑΛ για μειωμένο ΦΠΑ

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 04/02/2021 - 18:30

Πριν λίγες μέρες το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στη νησιωτική Ελλάδα.

Ο νησιωτικός ΦΠΑ ήταν και πρέπει να είναι μέτρο που συνδέεται με την ανάπτυξη των νησιών και όχι αντιστάθμισμα για οποιαδήποτε κρίση!

Η τροπολογία αυτή πρέπει να γίνει αφορμή για να ξεκινήσει μια ευρεία συζήτηση γύρω από την ανάπτυξη των ακριτικών μας νησιών.

Ειδικά τώρα, με την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, με την πανδημία να καλπάζει, με την οικονομία να βυθίζεται και το δημογραφικό πρόβλημα να διογκώνεται ολοένα και περισσότερο, είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να εγκαινιάσει μια νέα πολιτική για τα νησιά μας.

Φοροελαφρύνσεις, κρατικές επενδύσεις σε έργα υποδομής, οργανωμένο και συστηματοποιημένο αναπτυξιακό πλάνο, επενδύσεις στα νοσοκομεία και ότι άλλο χρειάζεται ώστε τα νησιά να καταστούν πόλοι έλξης, ζωντάνιας και ανάπτυξης.

Σχετικά με το παρόν ζήτημα, η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, επιβάλλεται να στηρίξουν την τροπολογία δείχνοντας έμπρακτα την στήριξη προς τα νησιά.

ta_nisia_tha_epistrepsoyn_to_kalokairi_toy_2023_sto_24_fpa

Σχετικά Άρθρα