Χίος, Σάββατο 8 Αυγούστου

Βάζει πλώρη για τον ΥΕΝ η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Β. Αιγαίου

Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. και η λειτουργία της ΕΤΑΧ
Πέμ, 20/11/2014 - 14:50

Γραμμή πλεύσης για τον Υπουργό Ναυτιλίας χάραξε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου στην πρώτη συνεδρίαση του νεοκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου της, επιδιώκοντας επίλυση των ακτοπλοϊκών προβλημάτων, τόσο των νησιών με το κέντρο όσο και των νησιών μεταξύ τους.

Σε πρώτη φάση, όπως εξήγησε στο Ράδιο «Α» ο Γραμματέας της ΠΕΔ, Πολύδωρος Λαμπρινούδης, τα κακώς κείμενα στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών μας μεταφέρονται εγγράφως και σε από εκεί και πέρα – γνωρίζοντας προφανώς και την… τύχη τέτοιου είδους παρεμβάσεων- θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Στην ίδια συνεδρίαση τέθηκε το ζήτημα της υποχρηματοδότησης της ΠΕΔ από το Υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας αύξηση πόρων, κάτι που συνδέεται άμεσα και με την τύχη εταιρειών στις οποίες έχει το συνδικαλιστικό όργανο των δήμων το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η ΕΤΑΧ, με τον Πολύδωρο Λαμπρινούδη ο οποίος εξακολουθεί να είναι Πρόεδρός της, να τονίζει ότι είναι αναγκαία η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ώστε να καλύψει ζημιά προηγούμενων ετών (την οποία προσδιόρισε στα 146.000), θεωρώντας ότι για την επόμενη τουλάχιστον πενταετία, που θα τρέχουν τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, η εταιρεία μπορεί να είναι βιώσιμη. Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της λειτουργίας της, θυμίζοντας ότι σήμερα υλοποιεί τα προγράμματα Leader, ΤΟΠΣΑ, ΤΟΠΕΚΟ και ΟΠΑΑΧ και θύμισε ότι ο ισολογισμός της το 2013 ήταν θετικός.

Προς το παρόν η διοίκηση της ΠΕΔ η οποία δεν όρισε νέους εκπροσώπους στο ΔΣ της ΕΤΑΧ, αποφάσισε να ορίσει δικηγόρο ο οποίος θα εξετάσει την υφιστάμενη κατάσταση στην εταιρεία ώστε εν συνεχεία να επανέλθει το θέμα στη διοίκηση του συνδικαλιστικού φορέα.

Όσον αφορά την «πληγή» του ΚΕΚ «Όμηρος» ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης ανέφερε ότι είναι υπό εκκαθάριση και έχουν οριστεί οι εκκαθαριστές.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση του Συνδυασμού Σύμπραξη Δημιουργίας
Παρ, 07/08/2020 - 18:21

Όταν ένα ανιδιοτελές και αυθόρμητο κάλεσμα  προς άξιους  και εργατικούς δημοτικούς συμβούλους για κοινή δράση και δημιουργικό έργο, μια ενωτική προσπάθεια ώστε κάθε μέρα, οι Χιώτισσες και οι Χιώτες  να βλέπουν κάτι νέο, όμορφο και λειτουργικό που θα αναβαθμίζει την ποιότητα της καθημερινότητάς τους, ορίζεται αποστασία, αυτό λέγεται ξεκάθαρη προσπάθεια για διχόνοια του λαού εις βάρος του λαού.

 

Ο Δήμαρχος  Σταμάτης Κάρμαντζης και η δημοτική αρχή- συνεχίζουν αποφασιστικά και δυναμικά   για το κοινό συμφέρον  και για ένα εντελώς διαφορετικό αύριο της Χίου μας  και των πολιτών. Βλέπουν μόνο μπροστά ενωτικά και παραγωγικά, γιατί εν τέλει μόνο αυτό ενδιαφέρει τους συμπολίτες μας.