Χίος, Τρίτη 2 Ιουνίου

Βήματα προόδου για την τύχη του Λωβοκομείου

Συμπαράσταση στον Γιάννη Παληό
Τρί, 09/04/2019 - 21:26

Βήματα προόδου για την τύχη του Λωβοκομείου Χίου φαίνεται να γίνονται το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Μετά από ενέργειες που κάναμε τόσο με την Εφορεία Αρχαιοτήτων όσο και με άλλους φορείς, όπως η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Οίκος Αγάπης, προχωρά προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας και Υπουργείου Πολιτισμού για την αξιοποίηση του χώρου έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η διαφύλαξή του», ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς συμπληρώνοντας ότι το εν λόγο κτίριο θα μπορεί να αποτελέσει  πόλο έλξης για όλη την πόλη.

Η μελέτη σκοπιμότητας που, έπειτα από ενέργειες του Οίκου Αγάπης, ανατέθηκε προέκρινε τη χρήση του Λωβοκομείου ως χώρο στέγασης δραστηριοτήτων της κοινωνίας πολιτών.

«Ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από φορείς και σωματεία  για συγκεντρώσεις, συναντήσεις, εργαστήρια, πρόβες ακόμα και για πολιτικές δραστηριότητες. Είναι ένας χώρος που θα αποτελείται από διαφορετικές διαμορφώσεις και δίνει τη δυνατότητα σε έναν οργανισμό του Δήμου να διαχειρίζεται τις πολλαπλές χρήσεις του με βάση ένα πρόγραμμα,  και δεν θα πρόκειται να είναι κανενός αποκλειστικά ο χώρος»  τονίσει ο Μανώλης Βουρνούς συμπληρώνοντας ότι ίσως να προλάβει το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει την προγραμματική σύμβαση, πριν τις εκλογές του Μάιου, και να αναζητηθεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα της βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Στην ίδια συνεδρίαση στο πλευρό του Γιάννη Παληού, που κινδυνεύει να χάσει την 1η κατοικία του από οφειλές σε τράπεζα, αλλά και κάθε δανειολήπτη που βρίσκεται στην ίδια θέση, τάχθηκε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Χίου, καθώς και κατά το παρελθόν είχε λάβει απόφαση καταγγελτική προς την κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας.

«Δεν αρκεί να παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις αλλά και να στηλιτεύουμε πολιτικά καθένα που άλλα υπόσχεται προεκλογικά και άλλα κάνει μετά» ήταν το πολίτικο μήνυμα του Μανώλη Βουρνού με αφορμή την συζήτηση του θέματος , έπειτα από πρόταση του Μάρκου Σκούφαλου.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 02/06/2020 - 17:25
ΑΔΕΔΥ

 

 Με ευθύνη της κυβέρνησης της «αριστείας» της ΝΔ, χθες αστυνομικά όργανα διενήργησαν ελέγχους σε δύο σχολεία της πόλης της Χίου, στο 4ο και 5ο δημοτικά σχολεία αντίστοιχα, εκτελώντας πάγιες εντολές για έλεγχους σε δημόσιες υπηρεσίες.

  Την ώρα που η κυβέρνηση έχει αναγάγει τα πάντα στην «ατομική ευθύνη», για να μην αναλαμβάνει τις δικές της ευθύνες στήριξης των σχολείων, την ώρα που οι προϋπολογισμοί των σχολείων και των οικογενειών επιβαρύνονται αβάσταχτα και οι υγειονομικοί έλεγχοι σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς είναι ανύπαρκτοι, η ίδια, τη μόνη ευθύνη που αναλαμβάνει είναι η καταστολή και οι έλεγχοι, η υπενθύμιση το «κράτος είμαι εγώ», εξισώνοντας τα σχολεία μας με μπαράκια και καφετέριες.

  Δεν αναγνωρίζει ούτε το άγχος ούτε την αγωνία των εκπαιδευτικών που λειτουργούν υπό αντίξοες συνθήκες, απεναντίας επιβαρύνει το κλίμα, που δυσκολεύεται, ώστε να εκτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους, δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα στους μαθητές να βλέπουν να ελέγχονται οι δάσκαλοί τους, λες και διέπραξαν κάποιο έγκλημα.

 Εκπαιδευτικοί και γονείς όλο αυτό το διάστημα δεν παίζουν με την υγεία των παιδιών τους και των ίδιων, ώστε να μην πράττουν τα δέοντα. Στο κάτω κάτω κάθε εκπαιδευτική δομή διαθέτει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για κάτι τέτοιο.

  Το ότι όλο αυτό το διάστημα ο δημόσιος τομέας (νοσοκομεία, εκπαίδευση, Δήμοι) είναι αυτός που στήριξε την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα αποδεικνύει το λόγου το αληθές, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που χάρισε τα εκατομμύρια σε κλινικάρχες, καναλάρχες και λοιπούς έχοντες και κατέχοντες εν μία νυκτί.

  Η Ε.Γ. Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί τώρα την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσουν, ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο που να διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

 

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου

 

Ο Πρόεδρος                              Η Γραμματέας

          Μάρκος Σκούφαλος             Σοφία Γατανά