Χίος, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Βήματα προόδου για την τύχη του Λωβοκομείου

Συμπαράσταση στον Γιάννη Παληό
Τρί, 09/04/2019 - 21:26

Βήματα προόδου για την τύχη του Λωβοκομείου Χίου φαίνεται να γίνονται το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Μετά από ενέργειες που κάναμε τόσο με την Εφορεία Αρχαιοτήτων όσο και με άλλους φορείς, όπως η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Οίκος Αγάπης, προχωρά προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας και Υπουργείου Πολιτισμού για την αξιοποίηση του χώρου έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η διαφύλαξή του», ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς συμπληρώνοντας ότι το εν λόγο κτίριο θα μπορεί να αποτελέσει  πόλο έλξης για όλη την πόλη.

Η μελέτη σκοπιμότητας που, έπειτα από ενέργειες του Οίκου Αγάπης, ανατέθηκε προέκρινε τη χρήση του Λωβοκομείου ως χώρο στέγασης δραστηριοτήτων της κοινωνίας πολιτών.

«Ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από φορείς και σωματεία  για συγκεντρώσεις, συναντήσεις, εργαστήρια, πρόβες ακόμα και για πολιτικές δραστηριότητες. Είναι ένας χώρος που θα αποτελείται από διαφορετικές διαμορφώσεις και δίνει τη δυνατότητα σε έναν οργανισμό του Δήμου να διαχειρίζεται τις πολλαπλές χρήσεις του με βάση ένα πρόγραμμα,  και δεν θα πρόκειται να είναι κανενός αποκλειστικά ο χώρος»  τονίσει ο Μανώλης Βουρνούς συμπληρώνοντας ότι ίσως να προλάβει το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει την προγραμματική σύμβαση, πριν τις εκλογές του Μάιου, και να αναζητηθεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα της βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Στην ίδια συνεδρίαση στο πλευρό του Γιάννη Παληού, που κινδυνεύει να χάσει την 1η κατοικία του από οφειλές σε τράπεζα, αλλά και κάθε δανειολήπτη που βρίσκεται στην ίδια θέση, τάχθηκε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Χίου, καθώς και κατά το παρελθόν είχε λάβει απόφαση καταγγελτική προς την κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας.

«Δεν αρκεί να παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις αλλά και να στηλιτεύουμε πολιτικά καθένα που άλλα υπόσχεται προεκλογικά και άλλα κάνει μετά» ήταν το πολίτικο μήνυμα του Μανώλη Βουρνού με αφορμή την συζήτηση του θέματος , έπειτα από πρόταση του Μάρκου Σκούφαλου.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 23/02/2020 - 19:20

Το γεγονός προβληματίζει τις ψύχραιμες φωνές στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη, που καλείται να κάνει την… βρώμικη δουλειά στα νησιά, κάμπτοντας τις αντιστάσεις για την δημιουργία των νέων υπερδομών σε Μυτιλήνη και Χίο.

Αυτό γιατί προγραμματίζεται να μοιραστούν από 7 διμοιρίες στην Λέσβο και τη Χίο αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει… αντιπερισπασμό διαφόρων, που δοθείσης ευκαιρίας μπορεί να δημιουργήσουν επεισόδια στο κέντρο.

Ταυτόχρονα δεύτερος προβληματισμός είναι τι θα γίνει αν δοθείσης ευκαιρίας ξεσηκωθούν και αρχίζουν να κατεβαίνουν προς τις πόλεις οι μετανάστες – πρόσφυγες στη Μόρια και την ΒΙΑΛ αφού και σε άλλες περιπτώσεις υπήρξε πλήρης… συντονισμός.

Όπως και να έχει αυτό που λέγεται κατηγορηματικά είναι πως ότι γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα και σε καμιά περίπτωση να μην μετατραπεί σε…ανταρτοπόλεμο αφού τόσο μεγάλη δύναμη ΜΑΤ δεν μπορεί να παραμένει εγκλωβισμένη στα νησιά.