Βίζα από το λιμάνι στον Τσεσμέ!

Ξεκίνησε από 1ης Απριλίου η λειτουργία νέων κέντρων θεωρήσεων στον Τσεσμέ, το Αϊβαλί και στο Κουσάντασι διευκολύνοντας την επίσκεψη Τούρκων στα νησιά
Τετ, 03/04/2019 - 20:52

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 1η Απριλίου η λειτουργία νέου κέντρου θεώρησης διαβατηρίων στον Τσεσμέ, το Αϊβαλί και το Κουσάντασι, δηλαδή έκδοσης βίζα, σε Τούρκους επισκέπτες προς τα νησιά.

«Στόχος μας, είπε στην ιστοσελίδα της Λέσβου "Το νησί" η γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια, να διευκολύνουμε τους πολίτες των περιοχών αυτών που επισκέπτονται την Ελλάδα για τουρισμό ή επαγγελματικούς σκοπούς. Με την πρόσθεση των νέων Κέντρων Θεωρήσεων στα υφιστάμενα από το 2012 στη Σμύρνη, στο Μποντρούμ, στη Μαρμαρίδα και στην Αττάλεια διασφαλίζεται η καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών όλης της ακτογραμμής των παραλίων που διαθέτουν ακτοπλοϊκή διασύνδεση με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».

Στο μεταξύ όπως μετέδωσε ο Σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ επικαλούμενος έγκυρες πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών «η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε το αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πήρε όλες τις διαβεβαιώσεις των Βρυξελλών για την έγκριση, για κατ εξαίρεση εφαρμογή και φέτος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου του πιλοτικού προγράμματος έκδοσης θεώρησης για ολιγοήμερες τουριστικές επισκέψεις στα νησιά, στις αστυνομικές αρχές των νησιών που επισκέπτονται τουρίστες που χρειάζονται την έκδοση βίζα. Το πρόγραμμα αφορά στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κως, Ρόδο, Σύμη και Καστελλόριζο και εφαρμόζεται με επιτυχία για την οικονομία των νησιών, τα τελευταία χρόνια.

Σχετικά Άρθρα