Χίος, Κυριακή 9 Αυγούστου

"Βλέποντας και κάνοντας" η δημοτική αρχή στο προσφυγικό

Πέμ, 24/03/2016 - 12:15

Σε ακόμη ένα δημοτικό Συμβούλιο, αυτό της Τετάρτης 23 Μαρτίου 2016, θέμα συζήτησης αποτέλεσε το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, με τον Τέλη Τύμπα, εκπρόσωπο της «Χιακής Συμπολιτείας», να ζητά από το δημοτικό συμβούλιο την καταγγελία της παραχώρησης του ακίνητου της π. ΒΙΑΛ στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Έχουν αλλάξει τα δεδομένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τοπικός σύμβουλος της Δ.Ε. Χίου, ρωτώντας τον δήμαρχο Χίου τι ακριβώς ισχύει από τα συμφωνηθέντα.

Ο Μανώλης Βουρνούς ασπάστηκε εν μέρει την άποψη ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει, συμπληρώνοντας ότι καθημερινά αλλάζουν όλα στη διαχείριση του προσφυγικού και η δημοτική αρχή ουσιαστικά προχωρά με γνώμονα τη φράση… «βλέποντας και κάνοντας». «Περιμένουμε να μας κοινοποιηθεί το σχέδιο συμφωνίας με την Τουρκία, έτσι ώστε όταν έχουμε τα δεδομένα να μπορέσουμε ψύχραιμα να τα εξετάσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την πρότασή του να συγκληθεί ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα το προσφυγικό – μεταναστευτικό και τις επιπτώσεις του στη χιακή κοινωνία, επανέφερε ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης, ενώ ο Μάρκος Σκούφαλος τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι η π. ΒΙΑΛ θα χρησιμοποιηθεί σαν ένας «χώρος κράτησης».

Τέλος, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, που ολοκληρώθηκε τις μεταμεσονύκτιες ώρες, ο Μανώλης Βουρνούς ευχαρίστησε δημόσια τον Αντώνη Φαράκλα από την εταιρεία «ΚΟΛΑΚΗ», που θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη για την προσθήκη νέας πτέρυγας στο δημοτικό σχολείο Θυμιανών, ενώ επίσης εγκρίθηκε ομόφωνα και η ανακατασκευή (ξήλωμα) τμήματος της πλακόστρωσης στη διασταύρωση Στεφάνου Τσουρή, Φιλ. Αργέντη και Καλαμπόκα, μετά το θανατηφόρο δυστύχημα στο συγκεκριμένο σημείο και δεκάδες μικροατυχήματα που έχουν συμβεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες σχετική πρόταση για την ανακατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος κατέθεσε ο πολτικός μηχανικός Δήμης Μυλωνάδης, η οποία όμως δεν παρουσιάστηκε καν.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 08/08/2020 - 10:32

 

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε στον τοπικό  τύπο, προτάσεις του δημάρχου , κυρίως προς την παράταξη  «Πρωτοβουλία για τη Χίο» του κ. Βουρνού, για μελλοντική συνεργασία και ανταπαντήσεις εκ μέρους του, που επιζητούν θεσμικούς διεξόδους , για μια επικειμένη συνεργασία.

Το πολιτικό τοπίο δεν μας ξενίζει, άλλωστε οι πολιτικές  «εξαγορές και συγχωνεύσεις» , είναι κάτι συνηθισμένο στις παρατάξεις του αστικού τόξου , πολύ δε περισσότερο όταν είναι του ίδιου πολιτικού χώρου, το είδαμε και με το «καλημέρα» της νέας δημοτικής περιόδου στη συγκρότηση των προεδρείων των νομικών προσώπων.

Από την άλλη , υπάρχει κοινή μήτρα που φέρνει κοντά τις δυο παρατάξεις του δημάρχου και του κ. Βουρνού. Η συμφωνία τους για ένα μοντέλο Τοπικής διοίκησης , ξένο προς τις λαϊκές ανάγκες και συμφέροντα, στο ίδιο μήκος κύματος με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, νεροκουβαλητή της πολιτικής της, αλλεργικό στους λαϊκούς αγώνες, γι αυτό και μαζί καταψήφισαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για καταδίκη του νόμου εκτρώματος για τις διαδηλώσεις. 

«Περί όνου σκιάς» λοιπόν τσακώνονται, αφού συμφωνούν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα και αμφότεροι έχουν σαφή δείγματα πλέον στις θητείες τους.

Να λοιπόν γιατί λέγαμε ότι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση, είναι ψήφος που και μετά τις εκλογές , παραμένει σταθερή στο πλευρό του λαού, ψήφος λαϊκής αντιπολίτευσης, που δεν αλλοτριώνεται , δεν «πωλείται».

ΧΙΟΣ 8/8/2020