"Βλέποντας και κάνοντας" η δημοτική αρχή στο προσφυγικό

Πέμ, 24/03/2016 - 12:15

Σε ακόμη ένα δημοτικό Συμβούλιο, αυτό της Τετάρτης 23 Μαρτίου 2016, θέμα συζήτησης αποτέλεσε το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, με τον Τέλη Τύμπα, εκπρόσωπο της «Χιακής Συμπολιτείας», να ζητά από το δημοτικό συμβούλιο την καταγγελία της παραχώρησης του ακίνητου της π. ΒΙΑΛ στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Έχουν αλλάξει τα δεδομένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τοπικός σύμβουλος της Δ.Ε. Χίου, ρωτώντας τον δήμαρχο Χίου τι ακριβώς ισχύει από τα συμφωνηθέντα.

Ο Μανώλης Βουρνούς ασπάστηκε εν μέρει την άποψη ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει, συμπληρώνοντας ότι καθημερινά αλλάζουν όλα στη διαχείριση του προσφυγικού και η δημοτική αρχή ουσιαστικά προχωρά με γνώμονα τη φράση… «βλέποντας και κάνοντας». «Περιμένουμε να μας κοινοποιηθεί το σχέδιο συμφωνίας με την Τουρκία, έτσι ώστε όταν έχουμε τα δεδομένα να μπορέσουμε ψύχραιμα να τα εξετάσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την πρότασή του να συγκληθεί ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα το προσφυγικό – μεταναστευτικό και τις επιπτώσεις του στη χιακή κοινωνία, επανέφερε ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης, ενώ ο Μάρκος Σκούφαλος τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι η π. ΒΙΑΛ θα χρησιμοποιηθεί σαν ένας «χώρος κράτησης».

Τέλος, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, που ολοκληρώθηκε τις μεταμεσονύκτιες ώρες, ο Μανώλης Βουρνούς ευχαρίστησε δημόσια τον Αντώνη Φαράκλα από την εταιρεία «ΚΟΛΑΚΗ», που θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη για την προσθήκη νέας πτέρυγας στο δημοτικό σχολείο Θυμιανών, ενώ επίσης εγκρίθηκε ομόφωνα και η ανακατασκευή (ξήλωμα) τμήματος της πλακόστρωσης στη διασταύρωση Στεφάνου Τσουρή, Φιλ. Αργέντη και Καλαμπόκα, μετά το θανατηφόρο δυστύχημα στο συγκεκριμένο σημείο και δεκάδες μικροατυχήματα που έχουν συμβεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες σχετική πρόταση για την ανακατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος κατέθεσε ο πολτικός μηχανικός Δήμης Μυλωνάδης, η οποία όμως δεν παρουσιάστηκε καν.

Σχετικά Άρθρα