Βράβευση για την 5ετή διατήρηση των Γαλάζιων Σημαιών

Σε Μπέλα Βίστα, Αγία Παρασκευή, Καρφά και Αγιά Φωτιά
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 02/08/2019 - 15:32

 

Δεν είναι μόνο το νησί με τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες η Χίος αλλά πλέον τις διατηρεί και με συνέπεια, αρχής γενομένης με τις σημαίες που κυματίζουν στις παραλίες Μπέλα Βίστα, Αγίας Παρασκευής, Καρφά και Αγιάς Φωτιάς, οι οποίες βραβεύτηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης  και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό (FEE και Foundation of the Environmental Education).

Η βράβευση έγινε γιατί στις συγκεκριμένες παραλίες οι σημαίες παραμένουν επί πέντε συναπτά έτη και όπως είπε ο Δήμαρχος, Μανώλης Βουρνούς, κατάφεραν να τις διατηρήσουν περνώντας από τακτικούς ελέγχους.

 Ο ίδιος θύμισε ότι μέσα σ’αυτήν την 5ετία αυξήθηκε με τις πρωτοβουλίες που έλαβαν ο  αριθμός των γαλάζιων σημαιών στο νησί μας στις 15, με ό,τι σημαίνει αυτό και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες  αλλά και για την ποιότητα των νερών τους.

eidiki_diakrisi_se_3_paralies_tis_hioy_me_mple_simaia

Σχετικά Άρθρα