Χίος, Τετάρτη 1 Απριλίου

"Βρήκαμε μόνο κωδικούς έργων" λέει ο Γιάννης Μανάρας

"ΕΝΤΑΞΑΜΕ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ " ΑΠΑΝΤΑ Ο τ.ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 06/02/2020 - 15:22

Σε αρχικό στάδιο βρίσκεται, σύμφωνα με τον Γιάννη Μανάρα, η προσπάθεια του Νομικού Προσώπου για αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Χίου.

«Η νέα διοίκηση του Νομικού Προσώπου βρήκε μόνο κωδικούς για τα 2.900.000€ που αφορούν έργα αθλητικών εγκαταστάσεων από την προηγούμενη διοίκηση», ανέφερε σε δήλωση του ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, συμπληρώνοντας ότι τώρα η  νέα διοίκηση πρέπει να τρέξει τις μελέτες για να εξασφαλιστούν οι συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μανάρα, η αρχή για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων γίνεται από  το γήπεδο του Αγίου Γεωργίου Συκούση, εκεί όπου βρέθηκε κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών για να πραγματοποιήσει αυτοψία και να προχωρήσει τη μελέτη.

«Οι εντάξεις των συγκεκριμένων έργων που διεκδικούν τα 2.9 εκ ευρώ, έγιναν τον Ιούνιο του 2019, με την κατάθεση τεχνικών δελτίων», ανέφερε ο τ. πρόεδρος του Νομικού προσώπου Νίκος Λαμπρινούδης, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό η νέα διοίκηση να συνεχίσει την προσπάθεια με την υλοποίηση των μελετών ώστε τα έργα αυτά να γίνουν πραγματικότητα».

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Χίου του Σύριζα και απάντηση του υπουργού
Τρί, 31/03/2020 - 20:05

Από την Ν.Ε. Χίου του Σύριζα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ενημερωθήκαμε από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου ,ότι αποφάσισε τελικά εν μέσω πανδημίας του κορωνοιού ,την αύξηση των θέσεων του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ». Το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ είναι το πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο ή αναγνωρισμένων προσφύγων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας έως τις 23 Μαρτίου, είχαν δημιουργηθεί 25.519 θέσεις φιλοξενίας σε όλη τη χώρα.

Έστω και με καθυστέρηση 9 μηνών ,στους οποίους  ζητούσαμε από την πρώτη στιγμή, την αποσυμφόρηση των νησιών ως το πρώτο αναγκαίο μέτρο για την διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, ο κ. Μηταράκης  αντιλήφθηκε  την υγειονομική βόμβα που ελλοχεύεται,  από  τον κίνδυνο κρούσματος στα υπερφορτωμένα και με απαράδεκτες συνθήκες κέντρα στα νησιά μας

Προτεραιότητα, βέβαια όλο αυτό το διάστημα πέραν του μηδενικού σχεδιασμού, ήταν να μην στενοχωρηθούν οι αιρετοί της ΝΔ στην ενδοχώρα.

Έστω και πολύ καθυστερημένα και αναγκαστικά, είναι θετική η προσγείωση στην πραγματικότητα του Κ. Μηταράκη και η έμμεση παραδοχή αλλά σίγουρη δικαίωση ,ότι αν είχε συνεχισθεί το ήδη δρομολογημένο και σχεδιασμένο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είχαμε βρεθεί μπροστά σε αυτή την κατάσταση.

Αποδεικνύεται, ότι οι αδιέξοδες πολιτικές της ΝΔ και περισσότερο η αλαζονεία, ότι γνωρίζουν τα πάντα ,γιατί είναι οι «άριστοι», γκρεμίζεται ως χάρτινος πύργος.

Σε σχέση και με τα παραπάνω ο υπουργός σε ανάρτηση του σημειώνει τα εξής: 

"Η αποσυμφόρηση των νησιών απαιτεί δημιουργία θέσεων στην ηπειρωτική Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάνει προγραμματισμό, άφησε τις δομές γεμάτες. Ζητά αποσυμφόρηση αλλά καταψήφισε την τροπολογία για να δημιουργηθούν θέσεις μέσω αποχωρήσεων. Τώρα μαθαίνω ότι η Παγχιακή που λέει για αποσυμφόρηση διαμαρτύρεται για την δημιουργία θέσεων στην ηπειρωτική Ελλάδα..."