Το ξεγύμνωμα κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας της ΝΔ

Πέμ, 08/06/2023 - 09:07

«Τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στην Κω ακόμα και στην πρωτεύουσα της Χώρας την Αθήνα συνάνθρωποί μας να πεθαίνουν στις καρότσες αγροτικών οχημάτων επειδή η κυβέρνηση είναι ανίκανη επί τέσσερα χρόνια να επανδρώσει το ΕΚΑΒ καταδεικνύουν την αθλιότητα των προτεραιοτήτων της απελθούσης κυβέρνησης» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης υποναύαρχος (ε.α) Λ.Σ. και υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής σημειώνοντας:

«Δικαιώνουν δε απόλυτα τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος στην πρώτη θέση του προγράμματος, των προτεραιοτήτων του ΠΑΣΟΚ έχει κατατάξει την αναγέννηση του συστήματος υγείας της Ελλάδας.

Επανασχεδιασμό των στόχων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και διάθεση σε ποσοστό 8-10% των πόρων στην υγεία.

Μόλις χθες το απόγευμα και εδώ, το ΕΚΑΒ της Χίου δεν ήταν σε θέση λόγω έλλειψης πληρώματος να παραλάβει δημοτικό σύμβουλο που αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά την διάρκεια του ΔΣ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ΙΧ αυτοκίνητο.

Απόλυτη ανικανότητα, απόλυτα επικίνδυνοι και ανίκανοι για την διαχείριση της ασφάλειας και της ζωής μας.

Ακριβώς ένας χρόνος (6 Ιουνίου 2022) πέρασε από την επίσκεψη στο νοσοκομείο της Χίου του αρμόδιου Υπουργού κ. Θάνου Πλεύρη. Απ’ ότι υποσχέθηκαν από κοινού με τον κ. Νότη Μηταράκη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του συστήματος υγείας στην Χίο, ιδιαίτερα για την επίλυση των οξύτατων προβλημάτων στο ΕΚΑΒ, δεν υλοποίησαν τίποτα.

Δυόμιση χιλιάδες εκατομμύρια (2,5 δις ευρώ) διαχειρίστηκε ο κ. Μηταράκης κατά την διάρκεια της θητείας του στο «αδιαφανές» υπουργείο μετανάστευσης (18.235 πράξεις μέχρι αυτήν την στιγμή που γράφεται το κείμενο).

Τα περισσότερα διοχετεύθηκαν σε απ’ ευθείας αναθέσεις, σε εκατοντάδες προσλήψεις δεξιά και αριστερά. Για το ΕΚΑΒ που σώζει ζωές απόλυτη αδιαφορία.

Που πήγαν αυτά τα δισεκατομμύρια; Δεν πρόκειται ποτέ να μας πει ο ίδιος, θα το μάθουμε όμως γρήγορα εμείς.

Είναι δυνατόν η Χίος να υπερψηφίσει ξανά στις 25 Ιουνίου ότι εκπροσωπεί ο κ. Μηταράκης, είναι δυνατόν να επιβραβευτεί ξανά η αδιαφορία, η πολιτική διαπλοκή, ο αυταρχισμός και η διαφθορά;

Πραγματικά δεν το πιστεύω».

 

   

Σχετικά Άρθρα