Ξεχείλισε η παλιά αμαρτία της χαβούζας στην Καλουτά

Οι υπηρεσίες κάνουν τα... στραβά μάτια
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 10/12/2018 - 16:02

Για μια ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες του παραλόγου. Η παλιά αμαρτία της χαβούζας της Καλουτά, που στήθηκε πάνω στο κύμα (!) την εποχή που οι άδειες ήταν περιττές… λεπτομέρειες, φράκαρε για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα δυσοσμία, λύματα στη θάλασσα και έργα αποκατάστασης μετ’ εμποδίων, αφού δικαιολογημένα οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται.

Η χαβούζα αυτή συγκέντρωνε κάποτε τα λύματα των Βυρσοδεψείων, που υποτίθεται πως διοχετεύονταν στον Βιολογικό. Στη συνέχεια προστέθηκαν και τα λύματα των κατοικιών Λειβαδίων και μετά και άλλα, μέχρι που στην περιοχή στην ουσία δημιουργήθηκε ένας βόθρος, όπου όταν εργάζονται οι αντλίες κάποια λύματα, όσα προλαβαίνουν διοχετεύονται στον αγωγό του Βιολογικού και τα υπόλοιπα καταλήγουν ωμά στη θάλασσα!

Αυτό όπως καταγγέλλει και ο κύρια θιγόμενος, με την έννοια ότι συμβιώνει με το… βόθρο, αφού βρίσκεται δίπλα στο κατάστημα του, έμπορος αυτοκινήτων Γιάννης Κάστανος, γίνεται εις γνώσιν των υπηρεσιών, που καλύπτουν την παρανομία με την γνωστή μέθοδο «ο άλλος φταίει». Η Κτηματική υπηρεσία θεωρεί ότι η εγκατάσταση είναι παράνομη και πρέπει να ξηλωθεί, η ΔΕΥΑΧ ότι πρόκειται για παλιά αμαρτία, που απλά συνεχίζεται, μόνο που τείνει να… διαιωνιστεί, το Λιμεναρχείο δεν έχει δουλειά γιατί προφανώς η δεξαμενή «βόθρος» είναι στη… στεριά και η Αστυνομία γιατί είναι στη… θάλασσα.

Ετσι από τον «Αννα στον Καϊάφα» αυτοί που «πληρώνουν την νύφη» είναι οι περίοικοι και όλοι εμείς, που με την λογική της στρουθοκαμήλου χώνομε το κεφάλι στην άμμο, για να μην βλέπουμε ότι στην ουσία έχουμε άλλο ένα… μίνι βιολογικό στην παραλία της οδού Καλουτά και στις εκβολές του χειμάρρου της Αγίας Ειρήνης, όπου συχνότατα ωμά τα λύματα ρίχνονται 50 μέτρα βορείως της Ιχθυόσκαλας !!!

 

na_kleisei_to_paranomo_antliostasio

Σχετικά Άρθρα