Χίος, Δευτέρα 30 Μαρτίου

Ξεκινά η κατασκευή του κόμβου στο Νοσοκομείο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 12/12/2019 - 14:27

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να φτάσει η ώρα του... πέρασαν μερικά χρόνια, αφού επί δημοτικής αρχής Λαμπρινούδη ξεκίνησε η συζήτηση, μελετήθηκε επί δημοτικής αρχής Βουρνού και κατασκευάζεται με Δήμαρχο τον Σταμάτη Κάρμαντζη.

Ο λόγος για τον κόμβο στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Χίου, που όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Αντιδήμαρχος, Γιάννης Ξενάκης, έχει ήδη δημοπρατηθεί και υπάρχει ανάδοχος του έργου κι αν οι συνθήκες το επιτρέψουν η κατασκευή μπορεί να ξεκινήσει και πριν τις γιορτές.

Στο ίδιο "πακέτο" έργων είναι και ο κόμβος, στο ύψος της Αγίας Παρασκευής, ο οποίος όμως θα ξεκινήσει αφ'ότου ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο Νοσοκομείο, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί κι άλλο η κυκλοφορία των οχημάτων στον παραλιακό Βροντάδου - Χίου.

"Πρόκειται για αναγκαία έργα για την ασφάλεια των διερχομένων και όσον αφορά ειδικότερα τον κόμβο του Νοσοκομείου, των εισερχομένων και εξερχομένων από και προς Βροντάδο", ανέφερε ο κος Ξενάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι λόγω των γεωμετρικών στοιχείων της περιοχής ο συγκεκριμένος κόμβος δεν μπορεί να γίνει κυκλικός.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι στο ίδιο έργο εντάσσεται και ο κόμβος που προηγήθηκε στο νότιο τμήμα του αεροδρομίου, που λόγω γειτνίασης με το αεροδρόμιο δεν μπορεί να φωτιστεί, γι'αυτό και το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν εκεί επί των πεζοδρομίων αντανακλαστικά.

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 29/03/2020 - 20:23

Τα νεότερα στοιχεία για τα κρούσματα και τον αριθμό των θυμάτων από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.    

Ανακοίνωσε 95 νέα κρούσματα, 1.156 συνολικά, τα περισσότερα στην Αττική, ενώ σημειώθηκαν 6 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας το σύνολο στους 38, εκ των οποίων 29 είναι άνδρες και 9 γυναίκες. Επιπλέον, 69 άτομα νοσηλεύονται διασωληνομένα στη ΜΕΘ. 

Ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών είναι τα 71 έτη, ενώ είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Συνολικά έχουν γίνει 15.151 εργαστηριακοί έλεγχοι. Το 5% των νοσούντων χρειάζεται εντατική θεραπεία. «Αυτοί που μπαίνουν στο νοσοκομείο είναι η κορυφή του παγόβουνου», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Παγκοσμίως έχουν σημειωθεί περισσότερα από 684.000 κρούσματα, περισσότεροι από 32.000 θάνατοι και πάνω από μισό εκατ. άνθρωποι νοσούν, ενημέρωσε ο επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως το 15% των περιπτώσεων είχαν κακή έκβαση, σύμφωνα με τα παγκόσμια δεδομένα.

«Αυτοί που φτάνουν στη διασωλήνωση είναι κυρίως ηλικιωμένοι», προσέθεσε ο καθηγητής λέγοντας πως ο μέσος όρος των νοσούντων στην Ελλάδα είναι τα 66 έτη.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία ο μέσος όρος παραμονής στις ΜΕΘ έχει παραταθεί και ο ελάχιστος χρόνος είναι οι 10 μέρες.

«Ας μη μας παραξενεύει… Οι θάνατοι είναι η τραγική κατάληξη μιας μάχης με ανίερο εχθρό», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Όσον αφορά το κρούσμα σε κλειστή δομή φιλοξενίας, ο καθηγητής είπε πως κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν στη δομή και διενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους.

Σχετικά με τη χλωροκίνη, μια ουσία που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό δεξαμενών, ο κ. Τσιόδρα επέστησε την προσοχή των πολιτών, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνεται μόνο με συνταγή γιατρού, καθώς σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, ακόμα και θάνατο.

Σε γενικές γραμμές τόνισε πως δεν ενδείκνυται η χρήση μη φαρμακευτικών σκευασμάτων, καθώς οποιοδήποτε φάρμακο μπορεί να έχει παρενέργειες.

«Προσοχή στην παραπληροφόρηση που μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από τον ιό», επεσήμανε ο καθηγητής.

Τέλος, αναφέρθηκε στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την χρήση ορού σε πέντε ασθενείς από τη νόσο του Covid-19 στην Κίνα.

Όπως είπε, 5 ασθενείς πήραν ορό από ασθενείς που ιαθήκαν στην Κίνα και αναμένονται τα αποτελέσματα.

«Η καμπύλη της αύξησης της επιδημίας στη χώρα μας δείχνει βραδύτερο αριθμό αύξησης από άλλες χώρες», είπε ο κ. Τσιόδρας, συμπληρώνοντας πως «ο κόσμος όπως τον ξέρουμε αλλάζει, οι κοινωνικές και οι οικονομικές επιπτώσεις είναι τεράστιες. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Η συμμόρφωση με τα αναγκαία μέτρα είναι απαραίτητη.»
 

Πηγή: skai.gr