Χίος, Τρίτη 28 Ιανουαρίου

Ξεκινούν σημαντικά έργα οδοποιίας για την Βόρεια Χίο

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 04/10/2019 - 15:25

Τη συμβασιοποίηση τριών σημαντικών έργων ανακοίνωσε  ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος, λέγοντας ότι τα έργα αυτά θα στηρίξουν τις μικρές κοινωνίες της Βόρειας Χίου.

Το πρώτο έργο αφορά στο οδικό δίκτυο Σπαρτούντας - Πισπιλούντας, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ.

Πρόκειται για έργο αποκατάστασης του δρόμου, αφού στα 4 πρώτα χιλιόμετρα θα αντικατασταθεί η άσφαλτος ενώ στο υπόλοιπο κομμάτι που είναι χωματόδρομος θα τοποθετηθεί άσφαλτος από την αρχή.

Το δεύτερο έργο προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ αφορά σε παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Χίου για την βελτίωση της ασφάλειας του δρόμου και το τρίτο σε καθαρισμούς χειμάρρων και ποταμών, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ.

«Οι εργολάβοι μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα τις εργασίες», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 27/01/2020 - 20:39

Ενώ ακόμη η Τουρκία μετρά τα θύματά της από τον φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού σόκαρε την κοινή γνώμη αποκαλύπτοντας ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται για μεγάλου μεγέθους σεισμό στην Κωνσταντινούπολη μέσα στα επόμενα 25 χρόνια.

«Στην Κωνσταντινούπολη περιμένουμε έναν σεισμό 7,5 Ρίχτερ. Ο πιθανός σεισμός που περιμένουμε είναι 7,5 Ρίχτερ. Άρα και εμείς εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το σενάριο», δήλωσε ο Σοϊλού στο CNN Turk.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, οι σεισμολόγοι συζητούν εδώ και καιρό για το ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού στην Κωνσταντινούπολη, μια πόλη με πολλά ετοιμόρροπα κτίρια και 18 εκατ. κατοίκους, αλλά κανείς έως τώρα δεν είχε μιλήσει συγκεκριμένα για το πότε μπορεί να γίνει και ποιο θα είναι το μέγεθός του.

Ο Σοϊλού προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα αναφέροντας ότι στα σενάρια της κυβέρνησης υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενο κατάρρευσης του Τοπ Καπί και το πώς θα προστατευτούν τα εκθέματα που φιλοξενούνται εκεί.

«Αν γίνει σεισμός εξετάζουμε τι θα συμβεί με όλα τα εκθέματα στο παλάτι του Τοπ Καπί. Αν καταρρεύσει όλο το παλάτι που θα τα μεταφέρουμε και πως θα τα προστατεύσουμε με ασφάλεια», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: skai.gr