
Υπεγράφησαν τελικά από την Περιφερειάρχη, οι σχετικές δημοπρατήσεις για το έργο της αποπεράτωσης του δημοτικού κτηρίου στην Απλωταριά, του αντιπλημμυρικού του Παρθένη και του πρώτου τμήματος του περιφερειακού δρόμου. Ειδικά το τελευταίο χαρακτηρίστηκε από την Χριστιάνα Καλιογήρου δαπανηρό και δύσκολο, που όμως θα δώσει επιτέλους ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.
Απεναντίας τον προβληματισμό τους εξέφρασαν Χριστιάνα Καλογήρου και Αντιπεριφερειάρχης, για γνωστά έργα που έχουν “κολλήσει”, με χαρακτηριστικότερα το γεφύρι στο Παντουκιός, το λιμάνι της Λαγκάδας και η αποπεράτωση του Διοικητηρίου στο “Κολέγιο”. «Το έργο στο γεφύρι έχει ήδη σε βάρος του μια προσφυγή εταιρείας, που σαφώς πρέπει να εξεταστεί, όμως αυτή η διαδικασία ξεκίνησε την αρχή του χρόνου και βρισκόμαστε στον Δεκέμβρη. Δεν μπορεί», είπε σε υψηλούς τόνους η κα Καλογήρου, «ο κύριος Χρυσοχοΐδης να μην έχει απαντήσει ακόμα, το Υπουργείο δηλαδή στο οποίο προΐσταται. Όσον αφορά το “Κολέγιο”, για το οποίο ο Σταμάτης Κάρμαντζης θύμισε για πολλοστή φορά ότι ελλείψει χρημάτων σταμάτησε και τώρα εκτός από τα ενοίκια για τη στέγαση υπηρεσιών, πληρώνουμε από πάνω και τις δόσεις του δανείου που πάρθηκε παλαιότερα, συν τους τόκους, η Χρ. Καλογήρου έθεσε έναν χρονικό ορίζοντα μέχρι το Μάρτιο του 2015, ώστε να έχει δοθεί η όποια συμφέρουσα για την Περιφέρεια λύση.
Και οι δύο, Περιφερειάρχης και Στ. Κάρμαντζης, έγιναν σήμερα δέκτες παραπόνων των εργαζομένων στην Περιφέρεια, μέσω του Συλλόγου τους, ότι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών που κυοφορείται εκτός από αριθμητικά τούς θίγει και υπηρεσιακά.







































