Χίος, Τρίτη 2 Ιουνίου

Το υπ. Παιδείας το έκανε το θαύμα του... Αλλού στέλνουν περισσότερους καθηγητές κι αλλού κανέναν!

Την αποκατάσταση των λαθών στην πρόσληψη νέας ομάδας αναπληρωτών ζητά η ΕΛΜΕ
Παρ, 08/11/2019 - 14:35

Λάθη του υπουργείου Παιδείας στην τοποθέτηση νέας ομάδας  αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία της Χίου εντοπίζει η τοπική ΕΛΜΕ και ζητά άμεση αποκατάστασή τους, επισημαίνοντας ότι ειδικότητες που έχουν ζητηθεί από τη Διεύθυνση Δευτεροβάμιας Εκπαίδευσης δεν καλύπτονται (όπως π.χ. πλοιάρχων) , ενώ αντίθετα σε άλλες προβλέπεται διπλάσιος αριθμός αναπληρωτών και ειδικά στα Ψαρά και στις Οινούσσες, χωρίς όμως να υπάρχει αντικείμενο εργασίας για δύο εκπαιδευτικούς, παρά μόνο για έναν. Έτσι σ'αυτήν την περίπτωση, όπως είπε στο Ράδιο "Α" ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Σταύρος Σταυρινούδης, ελλοχεύει ο κίνδυνος, αν οι πιστώσεις από τις οποίες θα καλυφθούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί είναι από ευρωπαϊκό πρόγραμμα, να μοιραστούν και στη μέση οι αποδοχές των καθηγητών!

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"Στους πίνακες προσλήψεων αναπληρωτών, που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας στις 6 Νοεμβρίου 2019 έχουν παρατηρηθεί τα κάτωθι λάθη:

  • Σε επίπεδο Γενικής Αγωγής της Α΄ Χίου, ενώ δηλώθηκαν από τη ΔΔΕ Χίου από ένα (1) κενό στις ειδικότητες ΠΕ01-Θεολόγων, ΠΕ11-Γυμναστών και ΠΕ80-Οικονομολόγων, το Υπουργείο καλεί δύο (2) εκπαιδευτικούς για την κάθε μία εκ των ανωτέρω ειδικοτήτων. Την ίδια στιγμή αφήνει ακάλυπτα τα κενά ΠΕ87.03-Αισθητικής και ΠΕ90-Πλοιάρχων.
  • Σε επίπεδο Γενικής Αγωγής της Β΄ Χίου, ενώ δηλώθηκαν από τη ΔΔΕ Χίου ένα (1) κενό ΠΕ01-Θεολόγων, δύο (2) κενά ΠΕ05-Γαλλικών, ένα (1) κενό ΠΕ06-Αγγλικών και ένα (1) κενό ΠΕ86-Πληροφορικής, το Υπουργείο καλεί διπλάσιο αριθμό εκπαιδευτικών σε κάθε ειδικότητα.
  • Στον πίνακα της Παράλληλης Στήριξης η ΔΔΕ Χίου δήλωσε ένα (1) κενό ΠΕ03-Μαθηματικών στην Α΄ Χίου και το Υπουργείο Παιδείας καλεί τον εκπαιδευτικό να παρουσιαστεί στη Β΄ Χίου.
  • Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Παιδείας αφήνει ακάλυπτα τρία (3) κενά (από 1 κενό στις ειδικότητες ΠΕ02, ΠΕ03 & ΠΕ04.04) σε ΣΜΕΑΕ (Τμήματα Ένταξης) και σημαντικό αριθμό ωρών στο Μουσικό Σχολείο Χίου.

 

Πρόκειται για πολύ σοβαρά λάθη που εκτός των άλλων ανατρέπουν και τον προγραμματισμό ανθρώπινων ζωών με τις οποίες δεν μπορεί να παίζει κανείς! Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρξει άμεση διόρθωση και ανακοινοποίηση!"

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 02/06/2020 - 17:25
ΑΔΕΔΥ

Με ευθύνη της κυβέρνησης της «αριστείας» της ΝΔ, χθες αστυνομικά όργανα διενήργησαν ελέγχους σε δύο σχολεία της πόλης της Χίου, στο 4ο και 5ο δημοτικά σχολεία αντίστοιχα, εκτελώντας πάγιες εντολές για έλεγχους σε δημόσιες υπηρεσίες.

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει αναγάγει τα πάντα στην «ατομική ευθύνη», για να μην αναλαμβάνει τις δικές της ευθύνες στήριξης των σχολείων, την ώρα που οι προϋπολογισμοί των σχολείων και των οικογενειών επιβαρύνονται αβάσταχτα και οι υγειονομικοί έλεγχοι σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς είναι ανύπαρκτοι, η ίδια, τη μόνη ευθύνη που αναλαμβάνει είναι η καταστολή και οι έλεγχοι, η υπενθύμιση το «κράτος είμαι εγώ», εξισώνοντας τα σχολεία μας με μπαράκια και καφετέριες.

Δεν αναγνωρίζει ούτε το άγχος ούτε την αγωνία των εκπαιδευτικών που λειτουργούν υπό αντίξοες συνθήκες, απεναντίας επιβαρύνει το κλίμα, που δυσκολεύεται, ώστε να εκτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους, δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα στους μαθητές να βλέπουν να ελέγχονται οι δάσκαλοί τους, λες και διέπραξαν κάποιο έγκλημα.

Εκπαιδευτικοί και γονείς όλο αυτό το διάστημα δεν παίζουν με την υγεία των παιδιών τους και των ίδιων, ώστε να μην πράττουν τα δέοντα. Στο κάτω κάτω κάθε εκπαιδευτική δομή διαθέτει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για κάτι τέτοιο.

Το ότι όλο αυτό το διάστημα ο δημόσιος τομέας (νοσοκομεία, εκπαίδευση, Δήμοι) είναι αυτός που στήριξε την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα αποδεικνύει το λόγου το αληθές, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που χάρισε τα εκατομμύρια σε κλινικάρχες, καναλάρχες και λοιπούς έχοντες και κατέχοντες εν μία νυκτί.

Η Ε.Γ. Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί τώρα την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσουν, ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο που να διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου

Ο Πρόεδρος: Μάρκος Σκούφαλος

Η Γραμματέας: Σοφία Γατανά