Χίος, Τρίτη 18 Ιουνίου

Ας υποδεχτούν όλοι οι γονείς τα παιδιά των προσφύγων στα Σχολεία

Κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών και του Σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων
Τετ, 10/10/2018 - 19:49

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου και ο Σύλλογος Γυναικών Χίου καταδικάζουν την προσπάθεια παρεμπόδισής μας, με την κλήση της Αστυνομίας, να ενημερώσουμε με τις θέσεις μας αναφορικά με το δικαίωμα των προσφυγόπουλων να πάνε στο σχολείο, τους γονείς του 2ου Δημοτικού σχολείου. Τις ανακοινώσεις μας τις είχαμε δημοσιοποιήσει το προηγούμενο διάστημα στα τοπικά ΜΜΕ και αντίστοιχη ενέργεια είχαμε πραγματοποιήσει σε σχολεία, εκφράζοντας την ξεκάθαρη θέση μας υπέρ αυτού του δικαιώματος των προσφυγόπουλων, διεκδικώντας ταυτόχρονα συγκεκριμένα μέτρα.

Η κλήση της Αστυνομίας, δείχνει ότι κάποιες πολιτικές δυνάμεις θέλουν να δημιουργήσουν εντάσεις με σκοπό να αποπροσανατολίσουν από το βασικό ζήτημα που δεν είναι άλλο από το δικαίωμα όλων των παιδιών του κόσμου στη μόρφωση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τις μητέρες, να επαγρυπνούν. Να μην επιτρέψουμε να γίνουν αποδέκτες τέτοιων ενεργειών φίμωσης συνδικαλιστών αλλά και εκφοβισμού.

Καλούμε τους γονείς να συμμετέχουν μαζικά στο καλωσόρισμα των προσφυγόπουλων σε όλα τα σχολεία.

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ
Τρί, 18/06/2019 - 14:40

Στην Χίο βρίσκεται ο νέος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης ξεκινώντας τις μετεκλογικές του επισκέψεις.

«Ξεκινάω από το νησί που  ο συνδυασμός μου κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό στις πρόσφατες εκλογές  και υπόσχομαι ότι από δω και πέρα εσείς θα αποφασίζετε για το νησί σας», ανέφερε ο Κώστας Μουτζούρης στο πλαίσιο επίσκεψης του στην Περιφερειακή ενότητα Χίου και στον απερχόμενο αντιπεριφερειάρχη και νυν δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη.

«Μελετάμε με τους συνεργάτες μου την νομοθεσία έτσι ώστε από την 1η Σεπτέμβρη η Χίος να έχει δικαίωμα υπογραφών και αποφάσεων», ανέφερε ο νέος Περιφερειάρχης συμπληρώνοντας ότι «χαίρομαι που ο Σταμάτης είναι Δήμαρχος και εγώ Περιφερειάρχης, διότι ο Σταμάτης από την πρώτη στιγμή μου είπε ότι μαζί θα πορευτούμε και θα είμαστε νικητές»,

Από την πλευρά του ο Σταμάτης Κάρμαντζης καλωσόρισε τον Κώστα Μουτζούρη, στο σπίτι του, όπως είπε χαρακτηριστικά,  τονίζοντας ότι  «η συνεργασία θα είναι εποικοδομητική και αποτελεσματική  δίνοντας  μια άλλη νότα στο χάος και στην ασυνεννοησία που υπήρχε».