Χίος, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

Ας υποδεχτούν όλοι οι γονείς τα παιδιά των προσφύγων στα Σχολεία

Κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών και του Σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων
Τετ, 10/10/2018 - 19:49

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου και ο Σύλλογος Γυναικών Χίου καταδικάζουν την προσπάθεια παρεμπόδισής μας, με την κλήση της Αστυνομίας, να ενημερώσουμε με τις θέσεις μας αναφορικά με το δικαίωμα των προσφυγόπουλων να πάνε στο σχολείο, τους γονείς του 2ου Δημοτικού σχολείου. Τις ανακοινώσεις μας τις είχαμε δημοσιοποιήσει το προηγούμενο διάστημα στα τοπικά ΜΜΕ και αντίστοιχη ενέργεια είχαμε πραγματοποιήσει σε σχολεία, εκφράζοντας την ξεκάθαρη θέση μας υπέρ αυτού του δικαιώματος των προσφυγόπουλων, διεκδικώντας ταυτόχρονα συγκεκριμένα μέτρα.

Η κλήση της Αστυνομίας, δείχνει ότι κάποιες πολιτικές δυνάμεις θέλουν να δημιουργήσουν εντάσεις με σκοπό να αποπροσανατολίσουν από το βασικό ζήτημα που δεν είναι άλλο από το δικαίωμα όλων των παιδιών του κόσμου στη μόρφωση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τις μητέρες, να επαγρυπνούν. Να μην επιτρέψουμε να γίνουν αποδέκτες τέτοιων ενεργειών φίμωσης συνδικαλιστών αλλά και εκφοβισμού.

Καλούμε τους γονείς να συμμετέχουν μαζικά στο καλωσόρισμα των προσφυγόπουλων σε όλα τα σχολεία.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 09/12/2019 - 09:23

Και μεταφορά της «Κιβωτού» συζητά η Κυβέρνηση, αρκεί να δημιουργηθεί το ΠΡΟΚΕΚΑ στο Αίπος, στο 17ο ή στο 15ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής οδού Χίου – Βολισσού.

Αυτό διευκρίνισε το πρωϊ στο Ράδιο – αλήθεια ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης, που έδωσε αυτή τη φορά τόπο και ημερομηνίες για την δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο Αίπος προκειμένου να αδειάσει η ΒΙΑΛ.

Μετά τις γιορτές θα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την δημιουργία του ΠΡΟΚΕΚΑ που ζητάμε να γίνει σε δημοτική έκταση στο 17ο χιλιόμετρο. Αν μας το αρνηθεί ο Δήμος, υψίστη ανακολουθία αφού οι ίδιοι μας ζητούν να αδειάσει η ΒΙΑΛ, θα πάμε στο 15ο χιλιόμετρο, που είναι Δημόσια έκταση αλλά είναι κοντύτερα στην «Κιβωτό»

Ας επιλέξει και το Δημοτικό Συμβούλιο, είπε αν θέλει το ΠΡΟΚΕΚΑ πιο κοντά στην «Κιβωτό».

Όσον αφορά την ίδια την δομή, ο υφυπουργός την χαρακτήρισε «μεγάλο δώρο για τη Χίο» που θα πρέπει να κρατηθεί με κάθε τρόπο.

Αν οι υπεύθυνοι της «Κιβωτού» αισθάνονται ανασφαλείς και μας ζητήσουν την μεταφορά τους σε άλλο σημείο του νησιού είναι κάτι που το συζητάμε, μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά σας παρακαλώ πείτε μου ας πούμε ότι υπάρχει κίνδυνος για την «Κιβωτό» για τους κατοίκους του Χαλκειούς, που η ΒΙΑΛ είναι μέσα στα σπίτια τους δεν υπάρχει; Για τα Σχολεία που βρίσκονται δίπλα στην ΒΙΑΛ δεν υπάρχει;

Σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη, ο κυβερνητικός σχεδιασμός παραμένει αναλλοίωτος ώστε μέχρι τον Ιούλιο να μην υπάρχει ούτε ένας μετανάστης – πρόσφυγας στην ΒΙΑΛ.

Τέλος αναφέρθηκε στον νέο Νόμο για το άσυλο, που επιταχύνει την απονομή του ώστε να λειτουργήσει γρήγορα ο τομέας της επιστροφής παράνομα εισερχομένων μεταναστών στην Τουρκία.