Χίος, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου

Υψηλή προτεραιότητα της Κυβέρνησης η ψηφιακή μεταμόρφωση της χώρας

Συνέντευξη Νότη Μηταράκη στο Real Fm 97,8
Παρ, 12/07/2019 - 06:21

Ο Νότης Μηταράκης Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων & Βουλευτής Χίου, έδωσε συνέντευξη σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό του Real Fm 97,8.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: http://bit.ly/2XENiZf

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μηταράκης τόνισε πως η ψηφιακή μεταμόρφωση της χώρας αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, ένας στόχος που όταν επιτευχθεί τελικά, αφενός θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, αφετέρου θα αποτελέσει ένα μέτρο εξοικονόμησης πόρων για τη Γενική Κυβέρνηση. Έτσι θα εξοικονομηθούν χρήματα για φοροαπαλλαγές αλλά και για άλλους τομείς πρώτης προτεραιότητας, όπως είναι η παιδεία, η υγεία κλπ.

Στο ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, τόνισε πως δεν υπάρχει το ακριβές νούμερο από τον ΕΦΚΑ, αλλά αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Παράλληλα, υψηλά στην ατζέντα είναι το ζήτημα με τις συντάξεις χηρείας, όπου πρέπει να εφαρμοσθούν οι αλλαγές που έχουν γίνει στο νομοθετικό πλαίσιο.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/11/2019 - 06:35

Πορεία στο κέντρο της Χίου και στεφάνωση στο Μνημείο Ηρώων πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής 17-11-2018 στις 6.30μ.μ το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και στις 7.30 μ.μ. οι Φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σαν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της ηρωικής επετείου του Πολυτεχνείου 17 Νοέμβρη του 1973 που σηματοδότησε την πτώση της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών.

 ''Εσείς που πρωτοσφίξατε γροθιά στην τυραννία κρατούσατε στα χέρια σας μονάχα τα βιβλία...μες τα βιβλία βλέπατε μια λέξη ναν' γραμμένη τη λευτεριά που ήτανε στα σίδερα κλεισμένη'' τραγουδάνε τα σχολεία στις γιορτές του Πολυτεχνείου.

''Το πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή...ήτανε εξέγερση και πάλη ταξική'' ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναξαν οι Φοιτητές το απόγευμα της Κυριακής στην πόλη της Χίου...και μετά τη στεφάνωση συνέχισαν την πορεία τους στην Απλωταριά, την προκυμαία και την πλατεία με τα συνθήματα ''με τους μετανάστες είμαστε μαζί...'', ''κάτω τα χέρια από το άσυλο'' και...''ψωμί, παιδεία ελευθερία...η Χούντα δεν τελείωσε το 73''

 Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Μάρκος Σκούφαλος, σε σχετική συνέντευξη που έδωσε για την ημέρα στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV, τόνισε τα εξής. ''46 χρόνια μετά τιμούμε τη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου για ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...Διαχρονικά τα συνθήματα...το ΝΑΤΟ είναι εδώ, οι Αμερικάνικες Βάσεις είναι εδώ και διευρύνονται...οι Ιμπεριαλιστικοί Πόλεμοι είναι εδώ. Το Λαϊκό Κίνημα μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις πρέπει να δηλώσει την παρουσία του ενάντια στο ΝΑΤΟ, ενάντια στις Αμερικάνικες Βάσεις, στους αγώνες για ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, δηλαδή για τα ανεκπλήρωτα όνειρα ενός λαού που συνεχίζει να αγωνίζεται μέχρι την τελική εκπλήρωση''. Στην πορεία και τη στεφάνωση συμμετείχαν η Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και από κόμματα το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος ΚΚΕ και η Κομουνιστική Νεολαία Ελλάδος. Συμμετείχε επίσης ο Σύλλογος Απογόνων Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

 Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Μάρκος Σκούφαλος, πρόσθεσε στη συνεντευξή του ότι είναι σημαντικό που τιμούμε το Πολυτεχνείο επειδή ''οι γεννιές που έδωσαν το αίμα τους και τη ζωή τους προκειμένου εμείς να είμαστε αυτή τη στιγμή ελεύθεροι, παρέδωσαν τη σκυτάλη στις επόμενες γεννιές, σε εμάς...κι εμείς πρέπει να την παραδώσουμε στα παιδιά μας για αυτά τα ανεκπλήρωτα όνειρα για ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...Αυτή τη στιγμή ο Ελληνικός Λαός συνεχίζει να ματώνει είτε με Μνημόνια είτε χωρίς Μνημόνια, είτε με δήθεν Αριστερή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είτε με την Δεξιά Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας...και επομένως μπροστά του τα διλήμματα αυτή τη στιγμή είναι συγκεκριμένα, ή θα ζει αυτή τη βαρβαρότητα ή θα την ανατρέψει. Το πολυτεχνείο ήταν μια ματωμένη γραμμή που έδειχνε ότι μπορεί να ανατραπεί αυτή η βαρβαρότητα αρκεί να καταλάβει τη δύναμή του ο Λαός''.