31 χρόνια εκδόσεις Άλφα Πι!

Δευ, 01/11/2021 - 20:55

Οι εκδόσεις Άλφα Πι γιορτάζουν τα 31 χρόνια ζωής τους, μέσω σχετικής ανακοίνωσης τους αναφέρουν:

«Τα Άλφα Πι δημιουργήθηκαν στη Χίο την 1η Νοεμβρίου του 1990 από τον Αντώνη Παληό. Το εγχείρημά του Αντώνη ήρθε να συμπληρώσει έναν χρόνο αργότερα, ο αδελφός του, ο Γιάννης.

Η μεγάλη τους αγάπη για τα βιβλία τους ώθησε να κάνουν το πάθος τους επάγγελμα. Δεν τους αρκούσε να είναι απλώς αναγνώστες… Ήθελαν να τα δημιουργούν.

Οι εκδόσεις «άλφα πι» λοιπόν, φτάνουν στο 2021 με 31 χρόνια εμπειρίας στον χώρο και με πάνω από 650 τίτλους βιβλίων στη βιβλιοθήκη τους. Είτε πρόκειται για Λογοτεχνία, Ιστορία, Λαογραφία, είτε για σπάνιες επιστημονικές μελέτες, η ομάδα του «άλφα πι» δημιουργεί με την ίδια αγάπη.

Στην πορεία αυτών των ετών ο εκδοτικός έχει αναδείξει πολλούς συγγραφείς, ποιητές αλλά και επιστήμονες. Κατάφερε τρεις φορές να βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών και συνεχίζει ακούραστα να εμπλουτίζει την ελληνική βιβλιογραφία με αξιόλογα βιβλία.

Στηρίζει νέες συγγραφικές προσπάθειες, φέρνοντας νέο λογοτεχνικό αίμα στο προσκήνιο. Κι επειδή θέλει να μεταφέρει την τέχνη του κι εκτός ελληνικών συνόρων, φροντίζει να εκδίδει και ξενόγλωσσα, ή δίγλωσσα βιβλία. Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι ομογενείς που απευθύνθηκαν στις εκδόσεις «άλφα πι» για να εκδώσουν τα βιβλία τους.

Μέσα σε καιρούς που στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το είναι τα ηλεκτρονικά μέσα, ο εκδοτικός αυτός οίκος διατηρεί το «φως» της τέχνης του λόγου. Μυθιστορήματα, Παραμύθια, Διηγήματα και Ποιητικές συλλογές εκδίδονται συνεχώς και συντηρούν την ελπίδα ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να αγαπά τα βιβλία. Έτσι, είναι πολύ περήφανος για τους νέους συγγραφείς που εντάσσει στην οικογένειά του.

Τα βιβλία των εκδόσεων «άλφα πι» μπορείτε να τα βρείτε στα γραφεία των εκδόσεων (Ροδοκανάκη 7, Χίος), στο ηλεκτρονικό e-shop www.alfapibooks.gr και στα βιβλιοπωλεία».

Σχετικά Άρθρα