Χίος, Σάββατο 8 Αυγούστου

40 μαθητές στο λογοτεχνικό διαγωνισμό «Ανδρέας Αξιωτάκης – Μνήμη Μικρασίας»

Δευ, 02/03/2015 - 10:42

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο Λογοτεχνικός Διαγωνισμός, που από φέτος θα ονομάζεται τιμητικά «Ανδρέας Αξιωτάκης – Μνήμη Μικρασίας», τον οποίο διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου – Βιβλιοθήκη «ο Φάρος», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χίου. Στο Διαγωνισμό, που διεξήχθη στο ιδιαίτερα φιλόξενο Γενικό Λύκειο της Καλαμωτής, συμμετείχαν 40 παιδιά, συγκεκριμένα από το 1ο Γενικό Λύκειο Χίου, το 2ο Γενικό Λύκειο Χίου, το 3ο Γενικό Λύκειο Χίου, το Γενικό Λύκειο Βροντάδου, Καρδαμύλων, Καλαμωτής και από το Μουσικό Σχολείο Χίου. Στα παιδιά δόθηκε το απόσπασμα από την εισαγωγή του βιβλίου Ματωμένα χώματα της Διδώς Σωτηρίου: «Κείνοι που έζησαν μέσα στη θύελλα έφυγαν ένας ένας κι η ζωντανή μαρτυρία τους χάθηκε. Χάθηκαν οι λαϊκοί θησαυροί ή βαλσαμώθηκαν στα ιστορικά αρχεία. ‘’Απ’ του πεθαμένου το μάτι, μην περιμένεις δάκρυ’’ λέει μια μικρασιατική παροιμία..» και τους ζητήθηκε να ξεδιπλώσουν το λογοτεχνικό τους ταλέντο. Τα γραπτά των παιδιών θα αξιολογήσει ομάδα φιλολόγων του Γενικού Λυκείου της Καλαμωτής. Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού, καθώς και η ημερομηνία της τελετής βράβευσης θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 07/08/2020 - 13:34

Όλα όσα διδάχτηκαν στο εργαστήριο βιβλιοδεσίας του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, εκθέτουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Κώστα Στείρου, στην Αίθουσα του Εκπολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Φρουρίου από 7 έως και 9 Αυγούστου.

«Χρειάστηκε αρκετός κόπος και χρόνος από τους  11 μαθητές που εκθέτουν  βιβλιογλυπτά καθώς και διάφορα είδη βιβλιοδεσίας, όλα με την έμπνευση των μαθητών», ανέφερε ο υπεύθυνος του εργαστηρίου Κώστας Στείρος συμπληρώνοντας ότι ακόμη και την περίοδο της καραντίνας οι μαθητές με τηλεδιασκέψεις συνέχισαν να δημιουργούν.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή  από τις 7 το απόγευμα  έως της 10 το βράδυ.