Ανοιχτή πρόσκληση σε παιδιά και νέους από τη Φιλαρμονική

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 22/09/2021 - 15:02

4 Oκτωβρίου, τηρώντας όλα τα μέτρα που επιβάλλονται λόγω κορωνοϊού, ξεκινά δια ζώσης η μουσική εκπαίδευση στα τμήματα της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου με την μαέστρο, Ευγενία Βορριά να αναφέρεται σε συνέντευξή της στην «Αλήθεια» και στο νέο εγχείρημά τους που αφορά στη λειτουργία παιδικής και νεανικής ορχήστρας, υπό τη διεύθυνση της Φαίδρας Γιαννέλου.

Έτσι εκτός των πνευστών και κρουστών που πλαισιώνουν την μπάντα της Φιλαρμονικής Δήμου Χίου στην συμφωνική θα ενταχθούν και τα έγχορδα, όπως εξήγησε η κα Γιαννέλου.

Στόχος τους είναι να γίνεται 2ωρη εκπαίδευση εβδομαδιαίως και δεν είναι απαραίτητο τα παιδιά και οι νέοι που θα εγγραφούν να έχουν ήδη εκπαιδευτεί σε κάποιο μουσικό όργανο.

Στην Φιλαρμονική λειτουργούν ήδη η μπάντα, η οποία έχει 60 άτομα, αλλά και η χορωδία, τα τμήματα των οποίων γίνονται αυτήν την περίοδο νέες εγγραφές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι δωρεάν, με την κα Βορριά να προτρέπει τους γονείς να περάσουν απογευματινες ώρες από τις εγκαταστάσεις της φιλαρμονικής, που στεγάζεται στην δημοτική αίθουσα επί της οδού Δημοκρατίας, ώστε να γνωρίσουν το έργο της και να ενημερωθούν για τα τμήματα τους.

sta_skaria_kai_symfoniki_orhistra_neon

Σχετικά Άρθρα