«Ανθρώπων τάματα» Δημιουργικό εργαστήρι στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Παρ, 28/07/2023 - 16:17

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την περιοδική έκθεση «απέναντι», οργανώνει δημιουργικό εργαστήρι με τίτλο «Ανθρώπων τάματα», για ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών, την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023 (ώρα 11:00), στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση και να παρατηρήσουν, μεταξύ άλλων, τα χειροποίητα τάματα της εικόνας της Αγίας Παρασκευής που μετέφεραν οι πρόσφυγες από το ομώνυμο χωρίο στην Κρήνη Μικράς Ασίας. Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση της ζωγράφου Μάριας Μπαχά, θα κατασκευάσουν τα δικά τους τάματα με την τεχνική repoussé, μια πανάρχαια μεταλλουργική τεχνική σφυρηλάτησης, με την οποία δημιουργείται ένα ανάγλυφο σχέδιο πάνω σε ένα λεπτό μεταλλικό φύλλο.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοδική έκθεση «απέναντι», που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μαστίχας Χίου (28.7.2022-31.12.2023) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.). Με όχημα αποσπάσματα από εμβληματικά έργα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και φόντο τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, η έκθεση επιδιώκει να σκιαγραφήσει πτυχές αυτής της καθοριστικής περιόδου για το έθνος.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα