Από τα Σφαγεία στον Κοφινά, στην… μαϊμού απογραφή και τα επεισόδια στον ΝΟΧ

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Νο 21 2/8/23
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 04/08/2023 - 09:52

Στο αρχείο πάντα της Αλήθεια TV και καταγράφουμε την τοπική μας ιστορία σταγόνα - σταγόνα.

Βρισκόμαστε στον Μάρτιο του 2001 στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε περιγραφή της Χρ. Ψυλλή. Το Δημοτικό Συμβούλιο με Δήμαρχο τον Π. Παντελάρα, προσπαθεί να λύσει τον… Γόρδιο δεσμό, καθώς ο αποτεφρωτήρας που υπάρχει στα Σφαγεία του Κοφινά, πρέπει να πάρει άδεια αλλά η απόσταση από τα σπίτια δεν το επιτρέπει. Οι άλλοι Δήμοι δεν δίνουν χώρο, κλασσικό Χιακό πρόβλημα, άρα η Χίος θα πρέπει να τρώει πλέον μόνο… καταψυγμένα.

Μιλάει ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δημήτρης Σαρρής και Γιώργης Συριώδης, φαίνεται ο Κοσμάς Αβραμίδης και μιλάει ο Δικηγόρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Ξένος Πιπίδης. Υπ’ όψιν ο Αποτεφρωτήρας κοστίζει 10 εκ. δρχ.

Ακολούθως το Δημοτικό Συμβούλιο ασχολείται με τις ιδιωτικές εκτάσεις του Κορακάρη. Ακούγεται ο Δημ. Σύμβουλος Γιάννης Ζοφός, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Οικολογίας Δ. Μαστοράκης και ο Γεωλόγος Μιχάλης Πιπίδης.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίζεται να δοθεί δημοτική έκταση 25 στρεμμάτων στο υπουργείο Πρόνοιας για να κατασκευαστούν οι Εργατικές κατοικίες στο Χακλειός.

Παραμένουμε στην ίδια χρονολογία και τον Μάρτιο του 2001 διεξάγεται απογραφή. Η Ένωση Δήμων κάνει μεγάλη προσπάθεια να εγγράψει ετεροδημότες ως… μόνιμους κατοίκους Χίου, δηλαδή η απογραφή να είναι… μαϊμού.

Η Αγγελική Κωσταντίνου κάνει ρεπορτάζ και οι μισοί σχεδόν ερωτώμενοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Τον Μάρτιο τώρα του 2001 στην ΠΕΚΕΒ πραγματοποιείται χορευτική παράσταση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Πρωτοχορευτής εμφανίζεται ο Κώστας Σιταράς, ενώ στην ορχήστρα στο κλαρίνο είναι ο Σάκης Πιπίδης.

Στο 2001 και στο Ιωνικό γίνεται ένα επεισοδιακό παιχνίδι μεταξύ ΝΟΧ και Γλυφάδας. Στο 6.41 ο διαιτητής Ηλιάδης αποβάλλει τα δύο δεκάρια των ομάδων. Ο Δημήτρης Μυωτέρης μιλάει με τον διαιτητή και τον Έφορο πόλο του ΝΟΧ τον αείμνηστο Σιδερή Δαμαλά.

Η εκπομπή ολοκληρώνεται με μια βουτιά στον Φεβρουάριο του 1999 όπου η Ευγενία Κώττη μιλάει για το έθιμο του Αγά με τον Ολυμπούση 83χρονο γέροντα Θεμιστοκλή Ξυδερή, που πασχίζει να μιλήσει από τις διακοπές τις… γυναίκας του.

 

 

mia_stagona_istorias_-_epeisodio_21_020823

Σχετικά Άρθρα