Από τον Γιάννη Σιδεριδάκη στον Ανδρέα Βγενόπουλο

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 33 15/11/23
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 16/11/2023 - 18:51

«Μια σταγόνα τοπικής ιστορίας» και βρισκόμαστε στο 2001. Το νησί επισκέπτεται ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργης Φλωρίδης, δίνει συνέντευξη και μεταξύ αυτών που τον ερωτούν είναι και ο επί 50 τότε συναπτά έτη ποδοσφαιρικός παράγοντας Γιάννης Σιδεριδάκης (Νταϊνα).

Στην ίδια εκπομπή και στην ίδια χρονολογία βλέπουμε μια επεισοδιακή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τα ΠΕΠ 2000 – 2006 στο οποίο συζητήθηκε και το θέμα νέας πτέρυγας στο Νοσοκομείο κάτι που έγινες τελικά εφικτό μόλις… φέτος.

Βλέπουμε τους Νομάρχη Γιώργη Καλουτά, τον Νίκο Τσιλίμη, Παναγιώτη Καμίτση, Νίκο Γιόμελο. Πρόεδρος του νομ. Συμβ. Είναι ο Σταμάτης Κάρμαντζης.

Πάντα στο 2001 και η Κυβέρνηση ψηφίζει Νόμο που μετατρέπει τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ. Οι Πανεπιστημιακοί διαφωνούν και δίνουν συνέντευξη, με επικεφαλής τον καθηγητή Νίκο Λίτινα.

Την ίδια χρονιά επισκέπτεται την Χίο ο Πρόεδρος της Marfin Ανδρέας Βγενόπουλος, που δίνει συνέντευξη στην Χριστίνα Ψυλλή. Μια συνέντευξη ντοκουμέντο με την έννοια και της πορείας του τραπεζίτη.

Η εκπομπή κλείνει με μια συνέντευξη του τότε Νομοκτηνίατρου Γιάννη Καρύδα που αναφέρεται στον Αφθώδη πυρετό, που απασχόλησε εκείνη την περίοδο την Ευρωπη, χωρίς ευτυχώς να μας αγγίξει.

mia_stagona_istorias_-_epeisodio_33_-_151123

Σχετικά Άρθρα