Αποτυπώνοντας τον «πλούτο» της Χιακής Φύσης

Τρί, 27/09/2016 - 14:36

Ο πολυβραβευμένος φωτογράφος της φύσης, Χρήστος Βλάχος, θα παρουσιάσει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 8.30 μ.μ. στο κτήριο Β’ της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης «Κοραή» τις φωτογραφικές του «περιπλανήσεις» για τους φίλους της Χιακής Φύσης, μικρούς και μεγάλους.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν  ο Chios Nature, η Φωτογραφική Λέσχη Χίου και η Βιβλιοθήκη "Κοραής" .

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα επίσκεψης αναφέρονται στο παρακάτω δελτίο Τύπου της Προέδρου του Chios Nature, Άννας Σταματίου.

Ο Chios Nature ιδρύθηκε το 2005 και η Φωτογραφική Λέσχη Χίου το 2009. Για επτά συνεχόμενα χρόνια οι δυο οργανισμοί συνεργάζονται, αναδεικνύοντας τη φύση της Χίου με στόχο τη συνεχή αύξηση της ευαισθησίας του κοινού ώστε να νοιώθουμε όλοι, μέσα από την καλλιτεχνική φωτογραφία, όλο και περισσότερη αγάπη για τα τόπια, τη χλωρίδα και την πανίδα που μας δίνουν ζωή.

Τώρα και πάλι παρέα με τη ΦΛΧ, ο Chios Nature διοργανώνει μια σειρά από δραστηριότητες που θα αγκαλιάσουν ακόμα περισσότερο κόσμο, φέρνοντας την κοινωνία της Χιου σε άμεση επαφή με τη δουλειά του Χρήστου Βλάχου, πολυβραβευμένου φωτογράφου φύσης. Δε θα προσφερθεί μονάχα η ευκαιρία να δούμε τα έργα του αλλά και να τον γνωρίσουμε από κοντά, εφόσον θα είναι από 1η Οκτωβρίου στη Χίο για να μας μιλήσει για τις εμπειρίες του στο πεδίο και να μας εμπιστευτεί όχι μόνο τα καρέ που τον ικανοποίησαν αλλά και τις λήψης που του ξέφυγαν… τις απογοητεύσεις και τους θριάμβους.

Το πρωινό της Κυριακής ο Χρήστος Βλάχος θα βγει στο πεδίο, επικεφαλής μικρής ομάδας μελών της ΦΛΧ, και όχι μόνο, ώστε να κάνουν βόλτα και να φωτογραφήσουν παρέα ο τι ενδιαφέρον θέμα ανακαλύψουν. Οι αρχές του Οκτωβρίου άλλωστε, ενδείκνυνται για τα μεταναστευτικά πουλιά, θέμα που είναι και η ειδικότητα του καταξιωμένου φωτογράφου. (Μόνο πελεκάνους μας είπε να μην περιμένουμε)! Έχοντας πραγματοποιήσει 4 τέτοιες εξορμήσεις, την επομένη θα συναντηθούν οι ομάδες για να ανταλλάξουν απόψεις και να αξιολογήσουν παρέα τη δουλειά τους. Θα συζητήσουν πιθανές βελτιώσεις, την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του εξοπλισμού που διαθέτει ο καθένας, και αλλά.

 Εφόσον θα παραμείνει στη Χίο συνολικά για 4 ημέρες, ο Χρήστος Βλάχος θα εκμεταλλευτεί τον υπόλοιπο του χρόνο, για να εμπλουτίσει το προσωπικό του αρχείο με Χιώτικα καρέ. Τον περιμένουμε να επιστρέψει τουλάχιστον άλλη μια φορά μέσα στους επόμενους μήνες ώστε όταν έρθει και πάλι ο Αύγουστος να έχουμε τη χαρά να δείξει και εκείνος τη δουλειά του στην καθιερωμένη έκθεση του Chios Nature, ως επίτιμο μέλος της Λέσχης πια.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού που μόλις πέρασε, πιστεύουμε ότι ένας μηχανισμός στήριξης της τοπικής κοινωνίας είναι να βοηθήσουμε μέσα από την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού (όπως την παρατήρηση των πουλιών) να επεκταθεί η τουριστική περίοδος του νησιού.

Σχετικά Άρθρα