"Το δάκρυ" στο Οθωμανικό λουτρό

Δευ, 21/08/2023 - 17:32

Την Τετάρτη 30 και Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 στις 9.00 μ.μ. στο Οθωμανικό Λουτρό, στο Κάστρο Χίου, με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου, σε δύο δωρεάν παραστάσεις η ομάδα σύγχρονου χορού Στέρεο Νερό παρουσιάζει τη νέα παραγωγή Το δάκρυ.

Στην παράσταση Το δάκρυ, η ομάδα Στέρεο Νερό ακολουθεί τη ζωή των κατοίκων στα Μαστιχοχώρια της Χίου και αναλύει τη σύνδεσή τους με τον κύκλο ζωής «του δέντρου που δακρύζει». Μέσα από ποιητικές εικόνες και κινητικά μοτίβα, παρατηρεί τα μοναδικά χαρακτηριστικά του τοπικού μικροκλίματος και ερευνά τη δημιουργία της αντίστοιχης κουλτούρας.

Εστιάζοντας στο διαρκώς μεταβαλλόμενο καιρικό σύστημα, η περφόρμανς Το δάκρυ θέτει ερωτήματα για την ευθραυστότητα της συμβίωσης ανθρώπινου και μη ανθρώπινου και την απώλεια της εγγεγραμμένης συλλογικής εμπειρίας. Μελετώντας την παρούσα συνθήκη, μέσα από μαρτυρίες, αρχειακό υλικό και πολιτιστικές αναφορές της Χίου, και υπό το πρίσμα μιας κλιματικής αλλαγής σε εξέλιξη, οι ερμηνευτές δημιουργούν μια κοινότητα με νέα χαρακτηριστικά, που έρχεται από το μέλλον. Το οικείο πλέκεται με το ανοίκειο, καθώς ο άνθρωπος προσπαθεί να βρει τη θέση του στα αναδυόμενα περιβάλλοντα.

Σκηνοθεσία, χορογραφία: Εύη Σούλη

Μουσική επιμέλεια, σύνθεση: Γιαν Βαν Αγγελόπουλος

Ερμηνεύουν: Μαρία Βούρου, Έλσα Σίσκου, Θέμις Χατζή, Μικές Γλύκας

 

 

Σχετικά Άρθρα