"Διαβάζω για τους Άλλους" και στη Χίο

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 19/04/2018 - 16:08

Τα Ομηρείου Έργα συνεχίζοντας τις δράσεις τους στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας του Απριλίου, που έχουν τίτλο «ημέρες και έργα …βιβλίου», σε συνεργασία με τον Παγχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία, αυτή την Παρασκευή, 20 Απριλίου, στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδρίων, φιλοξενούν δύο εκπροσώπους της ομάδας "Διαβάζω για τους Άλλους" την Α. Σπυριδάκη και τον Θ. Τσάτσο.

«Το "Διαβάζω για τους Άλλους" έχει ως όραμα την ισότιμη πρόσβαση όλων στη γνώση και στη λογοτεχνία και είναι μια ομάδα που γεννήθηκε και δραστηριοποιείται μόνο στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος του ομηρείου Ηλίας Σμυρνιούδης.

«Η ομάδα αυτή των εθελοντών διαβάζουν για τους άλλους, δηλαδή για άτομα που δεν μπορούν είτε λόγο αναπηρίας είτε λόγο αναλφαβητισμού να διαβάσουν ένα βιβλίο, και στόχος μας είναι να προσελκύσουμε άτομα από την Χίο που ενδιαφέρονται για αυτό έτσι ώστε να δημιουργήσουμε  και στην Χίο ένα παράρτημα», τόνισε το μέλος  του ΔΣ του Ομηρείου Μιτση Ακογιούνογλου.

Για ένα πολύ σημαντικό έργο-προσφορά στον συνάνθρωπο έκανε λόγο η πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Σοφία Μιχάλα, που εστιάστηκε στην «συντροφιά» που θα προσφέρει μια τέτοια δράση σε άτομα που λόγω κινητικών προβλημάτων μένουν κλεισμένα στα σπίτια τους.

imeres_kai_erga._vivlioy_ton_aprilio_sto_omireio

Σχετικά Άρθρα