Χίος, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου

"Διαβάζω για τους Άλλους" και στη Χίο

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 19/04/2018 - 16:08

Τα Ομηρείου Έργα συνεχίζοντας τις δράσεις τους στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας του Απριλίου, που έχουν τίτλο «ημέρες και έργα …βιβλίου», σε συνεργασία με τον Παγχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία, αυτή την Παρασκευή, 20 Απριλίου, στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδρίων, φιλοξενούν δύο εκπροσώπους της ομάδας "Διαβάζω για τους Άλλους" την Α. Σπυριδάκη και τον Θ. Τσάτσο.

«Το "Διαβάζω για τους Άλλους" έχει ως όραμα την ισότιμη πρόσβαση όλων στη γνώση και στη λογοτεχνία και είναι μια ομάδα που γεννήθηκε και δραστηριοποιείται μόνο στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος του ομηρείου Ηλίας Σμυρνιούδης.

«Η ομάδα αυτή των εθελοντών διαβάζουν για τους άλλους, δηλαδή για άτομα που δεν μπορούν είτε λόγο αναπηρίας είτε λόγο αναλφαβητισμού να διαβάσουν ένα βιβλίο, και στόχος μας είναι να προσελκύσουμε άτομα από την Χίο που ενδιαφέρονται για αυτό έτσι ώστε να δημιουργήσουμε  και στην Χίο ένα παράρτημα», τόνισε το μέλος  του ΔΣ του Ομηρείου Μιτση Ακογιούνογλου.

Για ένα πολύ σημαντικό έργο-προσφορά στον συνάνθρωπο έκανε λόγο η πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Σοφία Μιχάλα, που εστιάστηκε στην «συντροφιά» που θα προσφέρει μια τέτοια δράση σε άτομα που λόγω κινητικών προβλημάτων μένουν κλεισμένα στα σπίτια τους.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 20/02/2020 - 11:11

Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου συνεχίζει τις προβολές της στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ. την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, στις 8.30 μ.μ. με την πιο βραβευμένη και πολυσυζητημένη ταινία της χρονιάς, «ΠΑΡΑΣΙΤΑ», σε σενάριο - σκηνοθεσία Μπονγκ Τζουν Χο.

 

Σινεφίλ/ Ν. Κορέα/ 2019/ 132’

Σενάριο - σκηνοθεσία : Μπονγκ Τζουν Χο

Πρωταγωνιστούν: Σονγκ Κανγκ Χο, Λι Σουν Κιουν

Η πάμπτωχη τετραμελής οικογένεια Κιμ ζει σε ένα άθλιο, μικρό υπόγειο της Σεούλ και παλεύει να επιβιώσει με περιστασιακές δουλειές και μικροαπάτες, μέχρι που ο μικρός γιος προσλαμβάνεται να διδάξει αγγλικά στην κόρη της πλούσιας οικογένειας Παρκ. Οι Κιμ βρίσκουν την ευκαιρία να προσληφθούν σιγά σιγά όλοι τους στην έπαυλη των Παρκ με κάθε τρόπο. Ωστόσο, τα γεγονότα εξελίσσονται γοργά αποκαλύπτοντας ανατρεπτικά μυστικά.

Η ταινία που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η κορυφαία της χρονιάς, αναμειγνύει το μαύρο χιούμορ με την πολιτική σάτιρα, το θρίλερ και την κοινωνική αλληγορία. Ο Μπονγκ Τζουν Χο βρίσκει τον τρόπο να αναδείξει τις ταξικές αντιθέσεις με κινηματογραφική ευρηματικότητα και πρωτοτυπία. Οι χαρακτήρες, που εύκολα θα μπορούσαν να κατρακυλήσουν στην καρικατούρα, κατορθώνουν να αποκτήσουν βάθος, οντόντητα και διακριτά χαρακτηριστικά. Μια βαθειά πολιτική ταινία που προκαλεί στο θεατή συγκίνηση, πικρία, τρόμο, έκπληξη και αγωνία σαν ένα απολαυστικό παζλ.

Διακρίσεις: Χρυσός φοίνικας Φεστιβάλ Κανών 2019, 

4 Όσκαρ 2020 (Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Ταινίας, Ξενόγλωσσης Ταινίας, κλπ),

 Χρυσή Σφαίρα Ξενόγλωσσης Ταινίας 2020.