Δωρεάν βιβλία στην πλατεία

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ "ΚΟΡΑΗΣ"
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 10/08/2023 - 14:16

Πιο κοντά στον πολίτη φέρνει το βιβλίο η Βιβλιοθήκη Χίου «Αδαμάντιος Κοραής» εγκαινιάζοντας τις τελευταίες ημέρες «γωνιές» στις οποίες οι αναγνώστες μπορούν να πάρουν δωρεάν βιβλία, τόσο στην Καλαμωτή, όσο και στην κεντρική πλατεία της πόλης της Χίου.

Όπως εξήγησε στην «Α» ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης, Παύλος Καλογεράκης, με απόφαση του συμβουλίου θα διατίθενται δωρεάν βιβλία σε συνεργασία με συλλόγους χωριών. Ήδη -όπως προαναφέρθηκε- αυτό έγινε στην Καλαμωτή, ενώ έπονται αντίστοιχες πρωτοβουλίες στη Βολισσό, τα Καρδάμυλα, τα Μεστά και την Καλαμωτή.

Στην κεντρική πλατεία τοποθέτηθηκε βιβλιοθήκη, στην οποία βρίσκονται κυρίως λογοτεχνικά βιβλία, τουριστικοί οδηγοί και υπάρχουν σκέψεις να μπουν και κάποια ξενόγλωσσα.

«Είναι βιβλία που ή υπάρχουν σε απόθεμα, ή είναι σε απόσυρση από το δανειστικό τμήμα», είπε ο κος Καλογεράκης και συμπλήρωσε ότι ενδιαφέρον θα είχε ανάλογη πρωτοβουλία -στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας- να αναπτυχθεί και από πολίτες που από τους συγκεκριμένους χώρους θα μπορούν να πάρουν αλλά και να βάλουν δικά τους βιβλία. 

profora_logotehnikon_vivlion_dorean_apo_vivliothiki_korai

Σχετικά Άρθρα