Χίος, Σάββατο 16 Νοεμβρίου

Δράσεις για παιδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγκάδας «Η Κυδιάντα»

Πέμ, 18/07/2019 - 14:53

Αυστηρά για ανηλίκους

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκάδας «Η Κυδιάντα», ξεκινά τον Ιούλιο το καλοκαιρινό παιδικό του πρόγραμμα, που θα διαρκέσει μέχρι μέσα Αυγούστου. Παιχνίδια, δημιουργικές κατασκευές, βιωματικές δράσεις, κηπουρική, ξεναγήσεις και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τα μικρά μας φιλαράκια, Λαγκαδουσάκια και μη. Δηλώσεις συμμετοχής στο κοινοτικό κατάστημα Λαγκάδας, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουλίου και ώρα 6.00-7.00 το απόγευμα. Τα προγράμματα είναι δωρεάν.

Επιπλέον, τα παιδιά που διαμένουν μόνιμα στο χωριό ετοιμάζουν ήδη από το χειμώνα τη θεατρική παράσταση «Σαν Αλ Σουρ και Κοκτώ», από το ομώνυμο βιβλίο της Χρύσας Καραμήτρου, την οποία και θα παρουσιάσουν τον Αύγουστο στο φυσικό σκηνικό του Άγιου Γιώργη, στην παραλία. Είναι ένα έργο που η θεματολογία του αγγίζει τη διαφορετικότητα, την ξενοφοβία και το ρατσισμό αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και τη συμμετοχή των παιδιών στις πολιτικές διαδικασίες. Όλοι μας θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας.

Το Δ.Σ.

Σχετικά Άρθρα

Από τη Θεατρική Ομάδα Νεοχωρίου "Ρότα"
Πέμ, 14/11/2019 - 14:45

Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα, «ΡΟΤΑ», του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Νεοχωρίου, «Άγιος Μηνάς», επιχειρεί μία σπουδή πάνω στη γαλλική, κλασική φάρσα, την οποία θεωρεί καθαρό θέατρο, αφού υπακούει στην αριστοτελική διαπίστωση ότι είναι μίμηση πράξεως και όχι μίμηση ανθρώπων.

Μέσα από τη διδασκαλία των ρόλων, επιχειρείται να κατανοήσουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί, τον μηχανισμό της φάρσας, στην ουσία το μηχανισμό που φέρνει γέλιο στο θεατή.

Το έργο είναι του πατέρα της γαλλικής φάρσας,

Ζορζ Φεϊντό και συγκεκριμένα το «Ξενοδοχείο Παράδεισος».

Για δεύτερη χρονιά την ευθύνη της ομάδας έχει ο Μανόλης Στάθης.