Χίος, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

''Δρίμακος!...Ο δρόμος της φωτιάς!...''

Το νέο Ιστορικό Μυθιστόρημα του Εκπαιδευτικού Μάρκου Κάβουρα από τις Εκδόσεις '' Άλφα Πι ''. Γενική υποστήριξη, δυνατά, στον εκδότη Γιάννη Παλιό για το πρόβλημα με τις... Τράπεζες.
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 11/04/2019 - 07:49

Το Ιστορικό Μυθιστόρημα «Δρίμακος!...Ο δρόμος της φωτιάς!...», του γνωστού Δασκάλου και Συγγραφέα Μάρκου Κάβουρα, που αναφέρεται στη συγκλονιστική περιπέτεια, το χρονικό και το γενικότερο Ιστορικό πλαίσιο της δραπέτευσης, της εξέγερσης και της επανάστασης του αρχαίου δούλου Δρίμακου, που διαδραματίζεται στο Πελινναίο της αρχαίας Χίου, την περίοδο της Αθηναϊκής Συμμαχίας και των ανακατατάξεων εξουσίας των ελληνικών πόλεων με τις μεταξύ τους συγκρούσεις και τους Περσικούς Πολέμους, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Οίκου Χίου Διδασκάλου. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι εκδόσεις «Άλφα Πι», που φιλοτέχνησαν το βιβλίο από το υπέροχο και εύγλωττο εξώφυλλο μέχρι την τελευταία καλογραμμένη σελίδα του, η ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου “Αδαμάντιος Κοραής”. 

Το κοινό της Χίου και πολύς Βροντάδος τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και γέμισαν την αίθουσα, γιατί γνωρίζουν και εκτιμούν τον αγαπητό Δάσκαλο και Συγγραφέα Μάρκο Κάβουρα και από τα προηγηθέντα συγγραφικά έργα του, αλλά και από την εκπαιδευτική ζωή και δράση του.

Όπως τόνισαν όλοι οι ομιλητές και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φρεζούλης που συντόνισε την εκδήλωση, το Ιστορικό αυτό Μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή τον αρχαίο δούλο Δρίμακο, που έγινε σύμβολο αγωνιστικότητας, ελευθερίας και ανεξαρτησίας, εμβαθύνει πολύ στις σκέψεις και την ψυχολογία που θα είχαν τα πρόσωπα του έργου μέσα στο αρχαίο και ταραγμένο σκηνικό της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, με μηνύματα που φτάνουν στο σήμερα και θα είναι πολύτιμα πάντα για τους ανθρώπους.

Όπως φάνηκε μάλιστα κι από τα αποσπάσματα που ανέγνωσαν η δασκάλα Μαριάννα Πελαντή, ο συγγραφέας Κώστας Ζαφείρης και ο φιλόλογος Γιάννης Κουγιούλης, το βιβλίο είναι γραμμένο με πολύ μαεστρία και συναρπάζει τον αναγνώστη, πράγμα που μαζί με την εκπαιδευτική του αξία το καθιστά γενικά πολύ ξεχωριστό και πολύτιμο και ειδικά για τη Χίο ένα πολύ σημαντικό σύγγραμμα που τονίζει ένα κομμάτι της αρχαίας τοπικής Ιστορίας μας, που θα έπρεπε να γνωρίζουμε και να διδασκόμαστε όλοι από τις σχολικές τάξεις του Δημοτικού.

Η Ελευθερία Λυκοπάντη από τη Μούσα Ελληνική, οι δημοσιογράφοι Γρηγορία Μαχαλιά και Δημήτρης Φρεζούλης, που μίλησαν για την προσωπικότητα και το έργο του αγαπητού εκπαιδευτικού-δασκάλου και συγγραφέα Μάρκου Κάβουρα, στον επίλογο της εκδήλωσης τόνισαν την έγνοια και τη συμπαράσταση όλης της Χίου στον αγαπητό εκδότη Γιάννη Παλιό των Εκδόσεων “Άλφα Πι”, για το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τις Τράπεζες για πιθανή κατάσχεση πρώτης κατοικίας.

Πολύ χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια της Γρηγορίας Μαχαλιά: «Γιάννη όλη η Χίος στο πλευρό σου!...»

Δημήτρης  Ζαφείρης

Σχετικά Άρθρα

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου από τις 12.30 το μεσημέρι έως τις 7.00 το απόγευμα
Πέμ, 05/12/2019 - 09:40

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καρδαμύλων σας περιμένει να επισκεφθείτε το χωριό του  Αι-Βασίλη την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου από τις 12.30 το μεσημέρι έως τις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικού Σχολείο Καρδαμύλων. Στα περίπτερα που λειτουργούν περιμένουν πολλές εκπλήξεις μικρούς και μεγάλους