Δυο φορές το ’21: Γνωρίζοντας την... οικογένεια Κανάρη

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 24/08/2022 - 14:43

Με κεντρικό θέμα των ήρωα των Ψαρών Κωνσταντίνο Κανάρη και την Μανιάτισσα σύγυζο του πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η παιδική εκδήλωση “Δυο φορές το ’21” στον αύλειο χώρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χίου με αφορμή το βιβλίο της συμπατριώτισσας μας Αγγελικής Μαστρομιχαλάκη και του συζύγου της Παντελή Ζούρα.

Μέσα από τις συλλογές των συγγραφέων, με αφηγήσεις, δραστηριότητες αλλά και παιχνίδια, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την οικογένεια Κανάρη, την ναυτιλία και τη σημαντική συμβολή της στην επανάσταση και τη Χίο.

Στα πλαίσια τις εκδήλωσης οι αφηγητές κατάφεραν με τον δικό τους τρόπο να «ζωντανέψουν» - όπως δήλωσαν-   τον πίνακα του Λύτρα για την πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας, ένα γεγονός που σημάδεψε την ιστορία της χώρας μας.

"Μέσω αυτού του γεγονότος όλος ο κόσμος έμαθε για την μικρή Ελλάδα πριν 200 χρόνια" σημείωσε η κα. Μαστρομιχαλάκη.

Το βιβλίο τους,  που αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία της εκδήλωσης ονομάζεται "Δυο φορές το ’21", κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Νάμα" σε εικονογράφηση του Σπύρου Ζαχαρόπουλου. Σ' αυτό ξεδιπλώνονται 42 χαρακτήρες, 21 γυναικών και 21 ανδρών, που σημάδεψαν την ελληνική επανάσταση.

viomatiki_drasi_gia_paidia_me_aformi_to_vivlio_dyo_fores_to_21

Σχετικά Άρθρα