Εκδήλωση από το τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΦΟΧ

Τρί, 17/08/2021 - 13:02

Την πρώτη του εκδήλωση διοργανώνει το τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος του Φιλοτεχνικού Όμιλού Χίου την Τετάρτη 18/8/2021 και ώρα 20.00 στον αύλειο χώρο του κοινωφελούς ιδρύματος "Μαρία Τσάκος".

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Μαρία Βασιλακάκου - Ντούλου η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια ευκαιρία για το κοινό προκειμένου να γνωρίσει τα υποβρύχια θαύματα που βρίσκονται περιμετρικά των ακτών της Χίου.

Ομιλητές θα είναι:

O κ. Gerard St. Paul φυσιοδίφης και δύτης κάτοχος αδείας της Γαλλικής Ομοσπονδίας Υποβρυχίων Μελετών και Αθλημάτων με θέμα "Ανακαλύπτοντας τα υποβρύχια θαύματα της νήσου Χίου".

Η ομιλία του θα συνοδευθεί από παρουσίαση ιδιαίτερα ενδιαφερόντων φωτογραφιών του ιδίου με εικόνες της υποθαλάσιας περιοχής της Χίου οι οποίες θα εκτίθενται στον χώρο της εκδήλωσης.

Στην συνέχεια θα μιλήσει η κ. Μελίνα Γεωργιοπούλου R&D Chemist, Msc. Marine Chemist με θέμα "Το θαλάσσιο περιβάλλον και η σημασία του".

Θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Θοδωρή Χονδρόγιαννου, απόφοιτου της Νομικής Σχολής Αθηνών, ερευνητή, δημοσιογράφουκαι παραγωγού, ο οποίος θα παρουσιάσει συνοπτικά το βραβευμένο μεγάλου μήκους ντοκυμαντέρ του "Σιγή Ιχθύος" με θέμα την υπεραλίευση στη Μεσόγειο την εποχή της κλιματικής αλλαγής.

Το ντοκιμαντέρ αυτό ο όμιλος θα το προβάλλει ολόκληρο σε επόμενη εκδήλωση.

Σημειωτέον ότι θα τηρηθούν τα απαιτούμενα μέτρα για την δημόσια υγεία.

Σχετικά Άρθρα