Εκκίνηση από την Αμανή για τη δημιουργία δικτύου μονοπατιών

Σοβαρή αντιμετώπιση από τη Δημοτική Αρχή της προοπτικής ανάπτυξης περιπατητικού τουρισμού
Πέμ, 05/03/2015 - 11:16

Ένα δίκτυο μονοπατιών που θα ενώσει τα βορειοανατολικά χωριά της Αμανής μέσα από ιστορικές διαδρομές συνολικού μήκους 40 και πλέον χλμ, οι οποίες διασχίζουν σημεία μοναδικού φυσικού κάλλους, συνδέοντας παλαιούς οικισμούς με τα σημερινά χωριά: Αφροδίσια, Καμίνι, Κέραμο, Λαρδάτο, Λεπτόποδα, Αγιάσματα, Εγρηγόρο, Κουρούνια, οραματίζεται η δημοτική Αρχή Χίου.

Στην κατεύθυνση αυτή και αξιοποιώντας το «κεφάλαιο» που λέγεται Γιώργος Χαλάτσης οργανώνει το Σάββατο στις 5.30 μ.μ. εκδήλωση στο παραδοσιακό καφενείο της κεντρικής πλατείας του Πυθώνα στην Βολισσό, για την παρουσίαση του εγχειρήματος οργάνωσης του πρώτου δικτύου περιπατητικών διαδρομών Χίου» .

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση της συμμετοχικής προσπάθειας για την οργάνωση και λειτουργία του πρώτου δικτύου πεζοπορικών διαδρομών στο νησί μας.
Το σημαντικό αυτό έργο υλοποιείται από τον Δήμο Χίου σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών και την «ομάδα» του Γιώργου Χαλάτση. Αποτελεί δε, τμήμα μίας ευρύτερης προσπάθειας για την ανάπτυξη δυνατοτήτων εναλλακτικού τουρισμού στη Χίο.
Την μέχρι σήμερα εξέλιξη της προσπάθειας αυτής και το χρονικό της συμβολής των κατοίκων από τα χωριά θα παρουσιάσει ο Γιώργος Χαλάτσης.
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς και θα συντονίσει η αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και πολιτισμού Βιβή Ποταμούση.

"Με την ολοκλήρωση του δικτύου αυτού", αναφέρει δελτίο Τύπου του δήμου,  "δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να πραγματοποιήσει μικρές ή μεγάλες αποστάσεις γνωρίζοντας την «άγρια» ομορφιά της βορειοανατολικής Χίου".

Σχετικά Άρθρα