Εργαστήρι φωτογραφίας στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Τετ, 27/12/2023 - 16:05

Με αφορμή το φωτογραφικό αρχείο του Περικλή Παπαχατζιδάκη που παρουσιάζεται στην περιοδική έκθεση «απέναντι», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το εργαστήρι φωτογραφίας «ένα κλικ, μια ιστορία», για παιδιά, ηλικίας 11 ετών και άνω, την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024 (ώρα 11:00), στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου, τα παιδιά θα μάθουν για τις τεχνικές και την ιστορία της φωτογραφίας, καθώς και για τα πιο σημαντικά «κλικ» που άλλαξαν την τοπική και την παγκόσμια ιστορία, από τον πρόεδρο της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου κ. Γιάννη Βούλγαρη. Στη συνέχεια, θα περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση και θα αντιληφθούν πώς οι φωτογραφίες μπορούν να αξιοποιηθούν ως ιστορική πηγή. Στο δεύτερο μέρος, τα παιδιά θα κληθούν να φωτογραφήσουν, με τη φωτογραφική μηχανή ή το κινητό τους, το Μουσείο Μαστίχας Χίου: εκθέματα και αντικείμενα από την περιοδική ή τη μόνιμη έκθεση, το κτήριο και τον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου, οτιδήποτε πιστεύουν ότι έχει να διηγηθεί μια ιστορία και γι’ αυτό αξίζει να μείνει στο φωτογραφικό τους αρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοδική έκθεση «απέναντι» παρουσιάζεται στο Μουσείο Μαστίχας Χίου έως τις 31.3.2024, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.).

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Σχετικά Άρθρα