Φως - σκοτάδι με το φωτογραφικό φακό 34 εραστών της φωτογραφίας στο Ομήρειο

Πέμ, 08/08/2019 - 16:12

34 εραστές της φωτογραφίας, μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου, παρουσιάζουν έργα τους από αύριο μέχρι και τις 24 Αυγούστου στο Ομήρειο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που τιτλοφορείται «Φως – Σκοτάδι», θα γίνουν αύριο στις 7.30 μ.μ.

Όπως είπε στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρός της, Γιάννης Βούλγαρης, την επιμέλεια της έκθεσης έχουν η Εύη Μαυρώνη, Βάσια Ζαφείρη και Έφη Συρβίτη.

Η Λέσχη δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2009 από μια ομάδα ανθρώπων που τους ένωνε η αγάπη για τη φωτογραφία και η ανάγκη ανταλλαγής των φωτογραφικών εμπειριών τους. Στην παρέα αυτή σταδιακά προστέθηκαν και άλλοι φωτογράφοι, αρχάριοι, πεπειραμένοι, αλλά πάντα ερασιτέχνες με παρόμοια ενδιαφέροντα.

Στο δικό τους ζωντανό και φιλόξενο “χώρο”, στην καρδιά της πόλης, τα μέλη της λέσχης οργανώνουν μαθήματα για αρχάριους με σκοπό να ενθαρρύνουν συνεχώς νέο κόσμο να ασχοληθεί δημιουργικά με τη φωτογραφία. Τα μαθήματα αυτά γίνονται κάθε Τετάρτη στις 7μ.μ για 7 μήνες και περιλαμβάνουν τεχνικά θέματα, όπως η λειτουργία της μηχανής και των φακών, φωτογραφικής σύνθεσης, ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας, άλλα και την καλλιτεχνική διάσταση της φωτογραφίας. Κάποιοι από τους νέους μαθητές μετά το πέρας των μαθημάτων γίνονται μόνιμα μέλη. Τα μαθήματα φέτος τα παρακολούθησαν 35 άτομα και από τότε που λειτουργεί η Λέσχη, τουλάχιστον 200 μαθητές. Επιπλέον στη Λέσχη οργανώνονται σεμινάρια για προχωρημένους, από καταξιωμένους φωτογράφους από όλη την Ελλάδα όπως ο Πλάτωνας Ριβέλης, ο Δημήτρης Κοιλαλούς, η Μάρω Κουρή, ο Γιάννης Κωσταρής και ο Γιώργος Μουτάφης, η Ελενη Μουζακίτη και ο Στράτος Βογιατζής.

Οι δραστηριότητες της Λέσχης περιλαμβάνουν διοργανώσεις εκθέσεων των μελών της, συνεργαζόμενων Λεσχών από την Ελλάδα και την Τουρκία, καλλιτεχνικών δρώμενων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε συνεργασία με πληθώρα φορέων. Μερικοί από αυτούς είναι: το Φωτογραφικό Φεστιβάλ Χίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Δήμος Χίου, το Μουσείο Μαστίχας, η βιβλιοθήκη Κοραή, το Κέντρο Πρόληψης Χίου, το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο χίου, και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου. Στις μόνιμες συνεργασίες της με άλλους φωτογραφικούς φορείς, περιλαμβάνονται οι Φωτογραφικές Λέσχες Μυτιλήνης, IFOD της Σμύρνης και Περγάμου. H Λέσχη διατηρεί μόνιμη στήλη με τίτλο “Ο Φωτογράφος του μήνα” στο blog aplotaria.gr, η ύλη του οποίου περιλαμβάνει θέματα για τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

Εξίσου σημαντική είναι και η κοινωνική διάσταση της Λέσχης. Φωτογραφικά ταξίδια και εξορμήσεις συνοδευόμενα σχεδόν πάντα από γεύματα και κρασί είναι στην ημερήσια διάταξη.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα της Λέσχης στη διεύθυνση www.chiosphtotoclub.gr

Στην έκθεση παρουσίαζουν έργα τους οι:

 1. Βασιλάκης Βασίλης
 2. Βλαχάκη Άννα
 3. Βούλγαρης Γιάννης
 4. Γεωργιακώδης Κώστας
 5. Ζαννάρας Κώστας
 6. Ζαφείρη Βασια
 7. Ζακ Συλβια Αννέτα
 8. Ζούμας Γιώργος
 9. Ζυγλάκη Λένια
 10.  Ηλιαδάκης Σταμάτης
 11.  Καλαγκιά Ελενη
 12.  Καραμιχάλη Ειρήνη
 13.  Καρίβαλη Μαριάννα
 14.  Κορακίδη Δεσποιαννα
 15.  Κουκούλης Αλεξανδρος
 16.  Κουκούλης Μανωλης
 17.  Κριτούλης Μιχάλης
 18.  Λαδικός Βασιλης
 19.  Μαλαχιάς Θοδωρής
 20.  Μαυρώνη Εύη
 21.  Μουζήθρας Μανώλης
 22.  Παλάντζα Έφη
 23.  Παπασταμάτης Φάννυ & Νίκος
 24.  Πολίτης Λουκάς
 25.  Πολίτσης Κώστας
 26.  Περρή Τάνια
 27.  Πουπάλου Δέσποινα
 28.  Σούτου Αγγελική
 29.  Σταμπόλος Ορέστης
 30.  Στουπάκη Ντέπη
 31.  Συρβίτη Έφη
 32.  Τελή Γιούλη
 33.  Τουλή Άρτεμις
 34.  Φιλίππου Άννα

 

Σχετικά Άρθρα