Γιορτή Μαστίχας την Δευτέρα στο Λιθί

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 04/08/2023 - 17:54

Αυτή την χρονιά η γιορτή της μαστίχας στα Νοτιόχωρα θα γίνει στο Λιθί.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιθίου «Ο Αληθής Λιμήν» ενημερώνει σχετικά με το παρακάτω δελτίο τύπου:

"Φέτος έχουμε την τιμή και τη χαρά να διοργανώνουμε την 9η Γιορτή Μαστίχας στο χωριό μας. Κλείνουμε τον κύκλο των 9 χωριών του πρώην Δήμου Μαστιχοχωρίων και ελπίζουμε του χρόνου να ανοίξει ξανά ένας νέος. Διοργανώνουμε λοιπόν μία ξεχωριστή γιορτή, στην οποία θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε το χωριό μας, το Λιθί, το οποίο τόσα χρόνια επισκιάζεται από την κατά τα άλλα υπέροχη παραλία του.

Το θέμα της γιορτής φέτος είναι τα παραδοσιακά επαγγέλματα. Κάθε σύλλογος έχει επιλέξει το επάγγελμα  που θεωρεί πιο αντιπροσωπευτικό για το χωριό του. Στη διαδρομή θα συναντήσετε σε διαφορετικά σημεία τον κάθε σύλλογο, όπου θα κάνει παρουσίαση σε πραγματικό χρόνο και θα ενημερωθείτε για την ιστορία του κάθε χωριού.

Η διαδρομή θα ξεκινάει από την είσοδο του χωριού μας, δίνοντας σας τη δυνατότητα να δείτε και ένα τμήμα του μικρού μας κάστρου (καθώς το Λιθί είναι και αυτό καστροχώρι) και θα καταλήγει στο γήπεδο του χωριού, όπου θα βρίσκεται η κεντρική σκηνή και θα παρακολουθήσετε παραδοσιακούς χορούς από τους χορευτές των συλλόγων.

Στην είσοδο και στην κεντρική σκηνή θα υπάρχουν βιντεοπροβολείς, που θα προβάλουν μίνι ντοκιμαντέρ από τα επαγγέλματα που επέλεξε ο κάθε σύλλογος.

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της ιδιόμορφης θέσης και μορφολογίας του χωριού, δεν είναι δυνατή η στάθμευση γύρω του, οπότε οι οδηγοί θα μεταφέρουν τα αυτοκίνητα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στάθμευσης και θα υπάρχει λεωφορείο που θα τους φέρνει στην είσοδο της γιορτής και έπειτα, μετά το τέλος της, στους χώρους στάθμευσης ξανά.

Σας περιμένουμε όλους με ανυπομονησία, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στις 7:00 μ.μ."

 

simera_i_giorti_mastihas_sto_lithi

Σχετικά Άρθρα