Χειροκρότημα για το... κλασσικό 1ο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου

Δείτε το Βίντεο
Κυρ, 26/11/2017 - 07:44

Η Underground Youth Orchestra σε έργα Antonio Vivaldi, Dmitri Shostakovich, Leonard Bernstein, Nicola Piovani καταχειροκροτήθηκε χθες στο Ομήρειο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 1ου Μουσικού Φεστιβάλ Χίου.

Οπως διαβάσαμε σε σχετικό δελτίο τύπου, η Underground Υouth Orchestra ξεκίνησε από ένα σύνολο παιδιών, που επιθυμούσαν να βρίσκονται και να κάνουν μουσική μαζί. Οι πρόβες άρχισαν σε ένα υπόγειο (εξ ου και το όνομα της ορχήστρας) και τα πρώτα χρόνια οι συναυλίες είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Γρήγορα, η μουσική ομάδα κατάφερε να διακριθεί, να συμμετέχει σε Φεστιβάλ, να πραγματοποιεί συναυλίες, κερδίζοντας την αγάπη των φιλόμουσων. Το σχήμα σήμερα αποτελείται από 45 σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 10-24 ετών, και συμπληρώνεται από τέσσερις επαγγελματίες μουσικούς, τους Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου, Franc Shestani, Antonela Cefa, και Όσβαλντ Αμιράλη, που είναι και υπεύθυνοι για την οργάνωση και μελέτη της ορχήστρας. Ο Κώστας Ηλιάδης είναι καλλιτεχνικός διευθυντής, μαέστρος και ενορχηστρωτής της Ορχήστρας. Μέχρι τώρα η UYO έχει πραγματοποιήσει πάνω από 40 συναυλίες στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ το 2016 πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση στο εξωτερικό. Συνεργάζεται τακτικά με την Έλλη Πασπαλά και έχει συμπράξει με την Μαρία Φαραντούρη και την Δήμητρα Γαλάνη. Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο CD με τίτλο “THE UNDERGROUND YOUTH ORCHESTRA LIVE” με ζωντανές ηχογραφήσεις από συναυλίες που έχει δώσει η Ορχήστρα. 

Την Διδασκαλία & διεύθυνση είχε Κώστας Ηλιάδης

 

Με την Underground Υouth Orchestra συνέπραξε η ορχήστρα του μουσικού σχολείου Χίου υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία του Φώτη Πέζου και οι Demetrios Karamintzas, όμποε / Σπύρος Τζέκος, κλαρινέτο / Olga Holdorff-Μυριαγκού, βιολί / Leila Weber, βιόλα /Martin Smith, βιολοντσέλο

 

ΜΑΓΕΨΕ Η UNDERGROUND YOUTH ORCHESTRA

Σχετικά Άρθρα