Χρωματοκαμώματα

Από το Αρτιον και τον Μπάμπη Κοιλιάρη
Πέμ, 14/08/2014 - 21:45

Στα πλαίσια λειτουργίας της ανοικτής ακαδημίας γνώσης και επιμόρφωσης του συλλόγου ΑΡΤΙΟΝ πρόκειται στο αμέσως επόμενο διάστημα να λειτουργήσουν παιδικά εργαστήρια ζωγραφικής με δάσκαλο τον εικαστικό Μπάμπη Κοιλιάρη.

«Χρωματoκαμώματα» επιλέξαμε να ονομάσουμε τα σεμιναριακά μαθήματα του εργαστηρίου λόγω της έμφασης που θα δοθεί στη γνώση και χρήση του χρώματος της ζωγραφικής τέχνης.

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία μέσα και από το μουσικό παιχνίδι να ανιχνεύσουν αφ ενός την κλήση τους στη ζωγραφική αφ ετέρου δε να πειραματιστούν πάνω στις ποικίλες μορφές έκφρασης της εικαστικής τέχνης μέσω του χρώματος.

Συγχρόνως θα μπορέσουν με τη «συνδρομή και άλλων εικαστικών, ιστορικών τέχνης και παιδαγωγών να καλλιεργήσουν την αισθητική τους. Να γνωρίσουν την ιστορία της τέχνης καθώς και έργα μεγάλων Χίων, Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Τελικός σκοπός των μαθημάτων και των εργαστηρίων είναι, τα παιδιά μέσα από ευχάριστη και δημιουργική καλοκαιρινή και φθινοπωρινή απασχόληση να αναδείξουν την δική τους εικαστική γλώσσα με άξονα το χρώμα.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του πολιτιστικού και αθλητικού συλλόγου Φρουρίου « ο Άγιος Γεώργιος» (στην πλατεία του Κάστρου), που ευγενώς μας παραχωρήθηκαν από το σύλλογο και θα πραγματοποιούνται τα απογεύματα της Δευτέρας και θα οργανωθούν επισκέψεις σε εκθέσεις και σε μουσεία της πόλης.

Για περεταίρω πληροφορίες, κατάθεση αιτήσεων εγγραφής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην πρόεδρο του ΑΡΤΙΟΝ κ. Βάσω Κριτάκη. τηλ. 6937214208 και στον κ. Μπάμπη Κοιλιάρη τηλ. 6979533568. και στα e-mail artion.chios2013@gmail.com & babis1goo@gmail.com

 

Σχετικά Άρθρα