Χίος, Παρασκευή 26 Απριλίου

"Η αποφοίτηση" στην Λέσχη

Πέμ, 12/04/2018 - 17:48
Η αποφοίτηση

Την Ρουμάνικη ταινία "Αποφοίτηση" θα προβάλλει την Παρασκευή στις 8.30 μ.μ. στο Ομήρειο η Κινηματογραφική Λέσχη.

Λίγα λόγια για την ταινία

 

Η αποφοίτηση

Κοινωνική

Ρουμανία, Γαλλία, 2016

Διάρκεια:127'

Σκηνοθεσια – σενάριο: Κριστιάν Μουντζίου

Πρωταγωνιστουν:Αντριάν Τιτένι, Μαρία Βικτόρια Ντράγκους, Ράρες Aντριτσι

Η κόρη ενός γιατρού έχει εξασφαλίσει μια υποτροφία για να συνεχίσει τις σπουδές της στην Αγγλία. Όμως μία μέρα πριν από τις εξετάσεις της, πέφτει θύμα επίθεσης και τα σχέδιά της ανατρέπονται. Ο πατέρας της προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει μια λύση αντιμέτωπος με πολλά ηθικά διλήμματα. Ο βραβευμένος με Χρυσό φοίνικα σκηνοθέτης για το “4 Μήνες, 3 Εβδομάδες και 2 Μέρες”,  παρουσιάζει έναν ήρωα από τη γενιά της παλιάς Ρουμανίας στη σύγχρονη μετα-κομμουνιστική εποχή της χώρας να παλεύει με τα λάθη του, τη σύγκρουση των αξιών, τη διαφθορά και την απελπισία, προκειμένου να φύγει η κόρη του από τη χώρα. Ένα σενάριο που αγγίζει πολλές πτυχές της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας και προκαλεί ερωτήματα διαχρονικά όχι μόνο για το ρουμανικό, αλλά και για το παγκόσμιο γίγνεσθαι.
 

Διακρίσεις: Βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 25/04/2019 - 11:06

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού (29/04), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και οι Καλλιτεχνικές και Αθλητικές Δράσεις Χίου, οργανώνουν το Σάββατο 4 Μαΐου (ώρες 13:00-18:00), Φεστιβάλ Αργεντίνικου Τango, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Το Φεστιβάλ «3rd Chios Tango Encuentros» φιλοξενεί παγκοσμίου φήμης δασκάλους, μουσικούς και χορευτές Τango, ενώ θα συμμετέχουν πάνω από 150 χορευτές από χώρες της Ευρώπης, την Αργεντινή, την Αίγυπτο και την Τουρκία. Περιλαμβάνει σεμινάρια χορού, ομαδική χορευτική επίδειξη και ελεύθερο χορό.

 

Η συμμετοχή στο φεστιβάλ είναι δωρεάν.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).