Χίος, Τρίτη 19 Νοεμβρίου

"Η Εποχή της Απέραντης Νύχτας. Κάτω από τα Σκαλιστά Βουνά''

Ένα νέο βιβλίο της Λογοτεχνίας του φανταστικού από τον νεαρό συγγραφέα Διαμαντή Παπαγιαννάκη
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 12/08/2019 - 06:34

Μια πραγματικά...πολύ καλή αρχή!...

Ο Διαμαντής Παπαγιαννάκης, νωρίς-νωρίς, στα είκοσι του χρόνια, κάνει τη δυναμική του είσοδο στη Λογοτεχνία του Φανταστικού, με το υπέροχο, περιπετειώδες βιβλίο του, ''Η Εποχή της Απέραντης Νύχτας. Κάτω από τα Σκαλιστά Βουνά'', που είναι γεμάτο μηνύματα ηρωϊσμού, δικαιοσύνης, αγωνιστικότητας και αγνής εφηβικής καρδιάς, που θα πρέπει πάντα να έχουμε όλοι μας.

 Το βιβλίο παρουσιάστηκε, με πολύ κόσμο και ευχάριστο φιλικό κλίμα, από τις Εκδόσεις '' Άλφα-Πι '' που πραγματικά το φιλοτέχνησαν, την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019, στις 8.30μ.μ. στο HUT DIY CAFE με το φιλόξενο ανετό χώρο του και το πολύ εξυπηρετικό φιλικό προσωπικό του, στην οδό Δίονος 2 (παροδος Εθνικής Τράπεζας Απλωταριάς) στο κέντρο της Χίου.

 Χαρακτηριστικά αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε με την εκφραστική και υπέροχη φωνή της η Αρετή Παλιού, Φιλόλογος και συγγραφέας κι η ί

Για το βιβλίο μίλησε ο ίδιος ο νεαρός και πολύ ταλαντούχος ξεχωριστός και πρωτότυπος συγγραφέας Διαμαντής Παπαγιαννάκης που εξήγησε πώς, με πολύ υπομονή και αγάπη, δημιούργησε έναν δικό του κόσμο, που σιγά-σιγά τον έφερε επί της γης, αποτυπώνοντάς τον στο λευκό χαρτί...Έναν κόσμο με Ξωτικοκόρες, Βασιλείς, Πλάσματα Αλοτινά, Ανθρώπους του Δάσους, μάχες ηρωϊκές κι Αρχαίους Θεούς, άλλους καλούς κι ευπροσήγορους κι άλλους αιματοβαμένους κι εκδικητικούς. Οι ήρωες του παλεύουν ενάντια στο σκότος και βαδίζουν πάντοτε προς το φως για την επικράτηση του καλού. Το βιβλίο περιέχει και χάρτες που ο ίδιος ο συγγραφέας φιλοτέχνησε για την καλύτερη κατανόηση του τοπίου και των περιπετειών που εξιστορεί...και είναι το πρώτο μιας Τριλογίας, ίσως και Τετραλογίας που αναμένεται. Το ενθουσιώδες αναγνωστικό του κοινό περιμένει με αγωνία και τους επόμενους τόμους που έχει ''στα σκαριά'' ο συγγραφέας...

 Ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο του βιβλίου είναι ότι περιέχει το αλφάβητο και λεξιλόγιο της Αρχαίας γλώσσας Γιβαρέντε, που μοιάζει με ιδεογράμματα) την οποία ο ίδιος δημιούργησε για τον κόσμο που περιγράφει στο μυθιστόρημά του.

 Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Ζαφείρης που είπε για το Συγγραφέα και το βιβλίο, μεταξύ άλλων και τα εξής...''Για  'μένα θα είναι πάντα ο Καπετάνιος του Πειρατικού ''Η Καλή Καρδιά'' που συνάντησα ένα μεσημέρι στο Billys Place Cafe να ζωγραφίζει χάρτες...νόμιζα χάρτες θησαυρού...μα αυτός ζωγράφιζε με επιμέλεια τους χάρτες με τις παραμυθοχώρες του βιβλίου του...για πότε πέρασε ο καιρός και εκδόθηκε το βιβλίο ούτε που το πήρα χαμπάρι...μπράβο Διαμαντή...έτσι...τα πράγματα που αγαπάει κανείς στη ζωή, πιάνει και τα κάνει χωρίς καθυστέρηση...Το βιβλίο του Διαμαντή εκδόθηκε, κυκλοφορεί και ήδη πετάει!''

 Ο συγγραφέας είχε και τα γενέθλια του τη μέρα της παρουσίασης και οι φίλοι του, αγόρια και κορίτσια που έδωσαν ένα ενθουσιώδες παρόν στην εκδήλωση, του είχαν ετοιμάσει κι ένα μικρό πάρτυ με τούρτα και κεράκια 19 που ο Διαμαντής έσβησε ανάμεσα σε χειροκροτήματα. 

 Το βιβλίο ''Η Εποχή της Απέραντης Νύχτας. Κάτω από τα Σκαλιστά Βουνά'', όπως σημειώνει ο ίδιος ο συγγραφέας στην 1η σελίδα, είναι ''αφιερωμένο στους γονείς μου, στην οικογέννειά μου και στους ανθρώπους που θεωρώ αδέρφια μου, ακόμα κι αν δεν έχουμε το ίδιο αίμα...''

 Οι γονείς του και οι δυο αδελφές του, τον καμάρωσαν με χαμόγελα να υπογράφει βιβλία και να δέχεται τα θερμά συγχαρητήρια του κοινού για το βιβλίο του.

  Άντε λοιπόν με το καλό...και με τη βοήθεια του Θεού...να τον καμαρώσουμε σύντομα και στην παρουσίαση του επόμενου!... 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/11/2019 - 18:16

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλεί Πάπυρος , Απλωταριάς 42, στη Χίο η συγγραφέας Άννα Μπαχά θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Εγώ, ο κύριος Λω».

 

Οι εκδόσεις Γαβριηλίδη κυκλοφόρησαν το καινούργιο βιβλίο της Άννας Μπαχά

Μια ιστορία η οποία γράφτηκε για έναν άντρα όμως αφορά εξίσου μια γυναίκα, αφού πυρήνας της είναι ο Άνθρωπος πέρα από το φύλο, την καταγωγή ή τη γλώσσα.

Μια ιστορία η οποία περιγράφει τον αγώνα που δίνουμε καθημερινά με βασικότερο αντίπαλο τον εαυτό μας.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένας άντρας. Ένας άνθρωπος, ο οποίος φαινομενικά έχει όλα όσα ονειρεύτηκε, αποφασίζει παραμονές του νέου χρόνου να δώσει τέλος στη ζωή του. Οι λόγοι πολλοί μα κανείς τους πιο ισχυρός από την ίδια τη ζωή. Κανείς τους πιο δυνατός από την αλήθεια.

Μια αποκάλυψη που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Μια αποκάλυψη η οποία μοιάζει καταστροφική μα ίσως τελικά να είναι το μοναδικό όχημα για να φτάσει ο ήρωας στη λύτρωση. Να βρει τον χαμένο του εαυτό.

Η ιστορία αυτή δεν έχει αρχή και τέλος. Είναι ένα μικρό κομμάτι της διαδρομής ενός ανθρώπου για να γνωρίσει τον εαυτό του. Να μάθει ποιος πραγματικά είναι, πού μπορεί να φτάσει κι αν τελικά μπορεί να ανταποκριθεί στις εκπλήξεις που του επιφυλάσσει η μοίρα.

Μια ιστορία η οποία διψάει να φτάσει στην νίκη που οφείλει καθένας από εμάς στο παιδί που ήταν κάποτε και σήμερα ζει ξεχασμένο πίσω στο χρόνο. Ένα παιδί ικανό κάθε στιγμή, να μας παρασύρει στο πραγματικό μεγαλείο της ζωής. Αρκεί να το θελήσουμε.

 

Η συγγραφέας Άννα Μπαχά αναφέρει σχετικά για τον κύριο Λω:

…Ήταν Γενάρης. Δε θυμάμαι με ποια αφορμή ξεκίνησα να γράφω την ιστορία του, πάντως η αλήθεια είναι πως ο κύριος Λω ξετυλίχθηκε ολόκληρος μπροστά στα μάτια μου μέσα σε λίγες ημέρες. Σαν ένα φαινόμενο της φύσης το οποίο παρατηρείς μέχρι να δεις πού και πώς θα καταλήξει τελικά. Δεν ήξερα από την αρχή την κατάληξη μα θυμάμαι πως η ίδια ένιωσα την ανάγκη του ήρωα να λυτρωθεί.

Ούτε για μια στιγμή δεν σκέφτηκα αν αυτός θα γίνει συμπαθητικός ή αγαπητός. Ξέρω όμως πως ο κύριος Λω είναι αληθινός και αυτό είναι από μόνο του αρκετό για να δώσει απλόχερα την ελευθερία στον αναγνώστη να τον μισήσει ή αν τον αγαπήσει παράφορα. Κι αν πάλι δεν επιτύχει τίποτα από τα δύο θα είναι θαύμα αν μέσα από τη σύντομη ιστορία του, ο ήρωας, καταφέρει τελικά να κάνει τον αναγνώστη... να τον καταλάβει. Γιατί ίσως δεν υπάρχει τίποτα πιο σπουδαίο απ’ αυτό όπως είχε γράψει κάποτε και ο μεγάλος φιλόσοφος Σπινόζα. «Να μη γελάς, να μη θρηνείς, να μην απεχθάνεσαι, αλλά να καταλαβαίνεις.»