Χίος, Σάββατο 8 Αυγούστου

Η INTERAMERICAN και η Anytime υποστηρίζουν τον Πολιτισμό: μουσικό ταξίδι στους Δελφούς, με τη Φωτεινή Δάρρα

Παρ, 31/07/2020 - 18:51

Την ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά των Δελφών αναδεικνύει το μουσικό ταξίδι της Φωτεινής Δάρρα και των συνεργατών της, των εξαίρετων μουσικών που τη συνοδεύουν. Μαζί τους συνταξιδεύουν ως χορηγοί του μουσικού σχήματος η INTERAMERICAN και η Anytime, η πρώτη direct ασφάλιση στην Ελλάδα.

Έπειτα από μια σειρά διαδικτυακών συναυλιών της σπουδαίας ερμηνεύτριας με τον Γιώργο Παπαχριστούδη στο πιάνο, που κράτησαν συντροφιά σε χιλιάδες ανθρώπους κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας («Μένουμε Σπίτι») με στόχο την ενίσχυση των νοσοκομείων της χώρας μας,  η συναυλία στους Δελφούς θα μας μεταφέρει εκ του ασφαλούς, διαδικτυακά και σε live μετάδοση, στον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο του «Ομφαλού της Γης», τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ.

Τη συναυλία συνδιοργανώνουν ο Δήμος Δελφών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό γεγονός - μια πρωτοποριακή ιδέα, που ενισχύει την προβολή του «τουριστικού προϊόντος» της χώρας μας φέρνοντας στο προσκήνιο τους Δελφούς με τον παλμό του σήμερα, δηλαδή εκπέμποντας διαδικτυακά και με την διαδραστικότητα των social media.

«Στόχος μας είναι η ανάδειξη των περιοχών που επισκεπτόμαστε, μέσα από τραγούδια αισιοδοξίας και με μέσο επικοινωνίας το Διαδίκτυο, που αποτελεί στις σημερινές συνθήκες το κατάλληλο, ασφαλές και άμεσο περιβάλλον μεγάλων συναντήσεων και ευέλικτης επαφής» αναφέρει η δημοφιλής ερμηνεύτρια, η οποία έχει ξεκινήσει από τις αρχές καλοκαιριού ένα μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα, μέσω συναυλιών live streaming με το μήνυμα «Εκπέμποντας από παντού».

Η INTERAMERICAN, με σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών για τον Πολιτισμό και σε συνέχεια της συνεργασίας με τη Φωτεινή Δάρρα, μετά την υποστήριξη των διαδικτυακών συναυλιών της για τις δομές δημόσιας υγείας, καθώς και η Anytime, που θέλει να προσφέρει «κάθε στιγμή περισσότερα» και σε κοινωνική διάσταση πέρα από το ασφαλιστικό αντικείμενο, προτρέπουν το κοινό να συνταξιδέψει στους Δελφούς, απολαμβάνοντας μια διαφορετική εμπειρία συνδυασμού ήχου και εικόνας, ψυχαγωγίας και ξενάγησης.  

Για το βράδυ της Δευτέρας, ο σύνδεσμος στο Facebook της Φωτεινή Δάρρα: https://www.facebook.com/foteinidarra/ 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 07/08/2020 - 13:34

Όλα όσα διδάχτηκαν στο εργαστήριο βιβλιοδεσίας του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, εκθέτουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Κώστα Στείρου, στην Αίθουσα του Εκπολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Φρουρίου από 7 έως και 9 Αυγούστου.

«Χρειάστηκε αρκετός κόπος και χρόνος από τους  11 μαθητές που εκθέτουν  βιβλιογλυπτά καθώς και διάφορα είδη βιβλιοδεσίας, όλα με την έμπνευση των μαθητών», ανέφερε ο υπεύθυνος του εργαστηρίου Κώστας Στείρος συμπληρώνοντας ότι ακόμη και την περίοδο της καραντίνας οι μαθητές με τηλεδιασκέψεις συνέχισαν να δημιουργούν.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή  από τις 7 το απόγευμα  έως της 10 το βράδυ.